Logo desleuteloss.nl


Margriet hoeft de nacompetitie niet in. De Ossenaren werden kampioen en promoveren direct naar de tweede klasse. Foto: Thomas Segers
Margriet hoeft de nacompetitie niet in. De Ossenaren werden kampioen en promoveren direct naar de tweede klasse. Foto: Thomas Segers (Foto: Thomas Segers)

De weken van de waarheid

Wat speelt er in de Osse voetbalwereld? Weekkrant De Sleutel praat je iedere woensdag bij.

- OSS'20 begint morgenavond aan de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie. In de eerste ronde moet met het Wijchense Woezik worden afgerekend. Als dat lukt, wacht in de finale De Meern of Juliana'31. Die duels zijn donderdag 25 en zondag 28 mei.

- DESO wacht een heel traject waarin de club zich veilig kan spelen in de Hoofdklasse. De Ossenaren beginnen morgen aan de nacompetitie. Eerst moet de club eerste zien te eindigen in een poule met GRC Groningen, Sportclub Susteren en VELO. Als dat lukt (dat weten we volgende week donderdag), gaat DESO naar de tweede ronde. Ook daarin moeten drie andere clubs worden verslagen. Als het allemaal goed gaat, kunnen de Ossenaren zich op pinkstermaandag (5 juni) veilig spelen.

- Herpinia hoopt op promotie naar de derde klasse. Het speelt in de eerste ronde van de nacompetitie tegen DSC. Zondag in Herpen, een week later in Kerkdriel. Als Herpinia deze ronde overleeft, speelt het in het pinksterweekeinde (3 en 5 juni) de finaleronde. Tegenstander is dan Eindhovense DBS of Festilent.

- Ook FC Schadewijk hoopt naar de derde klasse te promoveren. De club uit Oss speelt zondag thuis tegen BMC. Een week later de return in Berlicum. Als Schadewijk deze tweestrijd overleeft, wordt op 3 en 5 juni (pinksterweekeinde) gespeeld om promotie. De tegenstander is dan Zwaluw VFC uit Vught of Avesteyn uit Dinther.

- Ulysses en OKSV beginnen zondag ook aan de nacompetitie. De inzet voor beide clubs is promotie. Ze spelen een mini-competitie, waarbij de nummers één en twee zeker zijn van een plek in de vierde klasse. De beslissingen vallen op pinkstermaandag.

Reageer als eerste