Logo desleuteloss.nl


Jack van Lieshout is sinds 2011 centrummanager in Oss. Wat begon met bloemen water geven en zorgen dat de feestverlichting op tijd hing, evolueerde al snel tot spin in het web. "Van mijn ouders heb ik geleerd om hard te werken", zegt Jack.
Jack van Lieshout is sinds 2011 centrummanager in Oss. Wat begon met bloemen water geven en zorgen dat de feestverlichting op tijd hing, evolueerde al snel tot spin in het web. "Van mijn ouders heb ik geleerd om hard te werken", zegt Jack. (Foto: Dick Hubertus)

'Ik wil dingen doen die Oss nodig heeft'

OSS - Als ik de Peperstraat inloop valt het me weer op wat een leuke straat het is geworden. Halverwege is in het oudste pand van Oss het Centrummanagement ondergebracht. Het pand stamt uit 1615 en is gespaard gebleven bij de enorme stadsbrand in 1751. Even later zit ik aan tafel bij centrummanager Jack van Lieshout (60) in zijn riante werkkamer.

Door Dick Hubertus

Geboren en getogen Ossenaar Jack van Lieshout komt uit een ondernemersgezin. Zijn vader had twee meubelzaken en zijn tweelingbroer Peter runt drie zaken in het Osse centrum. Peter was in 2014 Prins Carnaval en Jack zijn adjudant. Jack vertelt: "Van mijn ouders heb ik geleerd om hard te werken. In 1996 heb ik met twee compagnons in Den Bosch het bedrijf Prime Line opgestart, een firma voor consumptief krediet en klantenkaarten. In 2006 hadden we 450 medewerkers in dienst. In dat jaar heb ik mijn aandeel verkocht en ben interim-opdrachten gaan doen."

"In 2011 ben ik gestart als centrummanager", vervolgt Jack. "Het eerste jaar was het bloemen water geven en zorgen dat de feestverlichting op tijd hing. Maar al snel is het werk enorm geëvolueerd. Ik ben als het ware een spin in het web geworden van alle dingen die in het centrum plaatsvinden. Het werk is heel divers en je hebt met veel partijen te maken."

'Je moet wel een olifantenhuid hebben'
Na een slok water somt Jack moeiteloos een waslijst aan activiteiten, evenementen en initiatieven op waarin hij heeft bemiddeld. "Heel leuk vind ik bijvoorbeeld het project 'Mijn Droomwinkel' waarbij we vijf jonge ondernemers de mogelijkheid hebben kunnen bieden een eigen zaak te starten. Door mijn contacten heb ik verschillende ondernemers kunnen interesseren en helpen om een zaak in het Osse centrum te beginnen. En ja, er staan een aantal winkelpanden leeg, maar ter vergelijking: in Eindhoven is de leegstand procentueel groter dan in Oss. Moeilijk vind ik soms wel het continue moeten opboksen tegen de negatieve beeldvorming die sommige Ossenaren ten toon spreiden: In Oss is het toch niks. Daar krijg ik wel eens jeuk van. Om dit werk te kunnen doen moet je wel een olifantenhuid hebben. Ik krijg echter ook veel support, zeker van de gemeente."

Als we buiten op het bankje zitten voor een foto noemt Jack nog een aantal projecten waar hij druk mee doende is zoals de nieuwe opzet van de markt en het voor bewoning geschikt maken van de Synagoge in de Koornstraat die al 10 jaar leeg staat. Ondertussen groet hij bekende passanten. Het is tijd om afscheid te nemen. Jacks agenda vermeldt nog de nodige afspraken en hij heeft genoeg energie om zich nog jaren in te zetten voor het Osse centrum.

reageer als eerste