Logo desleuteloss.nl


Vier leerlingen Titus Brandsma Lyceum naar China

Oss - Van zaterdag 14 tot en met woensdag 25 oktober wordt een Summit gehouden in Zhengzhou waaraan leerlingen uit diverse landen deelnemen. Namens het Titus Brandsma Lyseum (TBL) gaan Bram Kafoe, Denisse Romàn Clemente, Eva Schuurmans en Koen Hootsmans deelnemen. Anja Wisse is de begeleidend docent.

Tijdens een Summit in Virginia in maart/april 2017 maakte Anja Wisse kennis met de Chinese delegatie uit Zhengzhou. Een van de docenten vertelde dat er ook een Summit in China gehouden wordt. Dit is voor China pas de tweede Summit, maar ze zijn heel enthousiast en zijn ook op zoek naar zo veel mogelijk deelnemende landen. Onze school kreeg een uitnodiging voor deze Summit. De Summit zal gaan over erfgoed, technologie en vernieuwing dit in het licht van de globalisatie, de vrede, de economie en het behouden van cultureel erfgoed.

In de week voor de meivakantie is er voorlichting gegeven aan de leerlingen van 4 vwo. De leerlingen die in aanmerking wilden komen om in 5 vwo naar China te gaan, moesten een motivatiebrief schrijven. Van de bevlogen en goed verwoorde brieven die binnen kwamen, zijn de acht beste uitgekozen. De acht leerlingen hebben op woensdag 10 mei een pitch gehouden over het thema van de Summit: “Heritage and Innovation”. Daarbij moesten ze ook vertellen over welke leiderschapskwaliteiten zij vinden dat ze beschikken. De jury kreeg acht zeer nerveuze maar enthousiaste leerlingen voor zich die in het Engels hun pitch moesten houden. Het was een moeilijke keuze omdat alle leerlingen het erg goed deden. Zeer mooi om naar deze leerlingen te mogen luisteren. Donderdag 11 mei is bekend gemaakt wie naar China gaat in oktober.

Reageer als eerste
Meer berichten