Logo desleuteloss.nl


Foto: ProShots

Cihat Çelik blijft langer in Oss

Oss - Middenvelder Cihat Çelik verlengt zijn verblijf bij FC Oss. De 21-jarige Ossenaar zet z'n krabbel onder een éénjarige verbintenis met daarin een optie voor een extra seizoen.

Çelik kwam in de zomer van 2016 - vlak voor het sluiten van de markt - over van N.E.C. Nijmegen en groeide al snel uit tot een vaste waarde op het middenveld. Hij begon als nummer 10, maar speelde het grootste gedeelte van zijn 30 duels (drie doelpunten) als controleur.

Voorbeeld voor velen

In die rol maakte Çelik dusdanig veel indruk dat Peter Bijvelds contractverlenging hoge prioriteit gaf. "Cihat voegt echt wat aan ons elftal toe", reageert de directeur. "Hij heeft een enorme drive, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en kan ook nog eens goed voetballen. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij een voorbeeld voor velen. Ik wilde hem er heel graag bij houden."

Een steunpilaar worden

Çelik zelf is eveneens blij. "Er was interesse van andere clubs, maar ik heb mijn hart gevolgd. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en ik heb veel minuten mogen maken. Komend seizoen wil ik uitgroeien tot één van de steunpilaren van het elftal."

reageer als eerste
Meer berichten