Logo desleuteloss.nl


De familie Strik uit Reek doet voor de eerste keer mee. Het gezin bestaat uit Harm (39) en Jennie (35) Strik en hun kinderen Daisy (10), Lisanne (9) Rens (7) en Bram (5).
De familie Strik uit Reek doet voor de eerste keer mee. Het gezin bestaat uit Harm (39) en Jennie (35) Strik en hun kinderen Daisy (10), Lisanne (9) Rens (7) en Bram (5).

Kijkje achter schermen van melkveehouderij

Reek - Meer dan zestig melkveehouders in heel Nederland nemen deel aan de Campina Open Boerderijdagen 2017. Zo ook de familie Strik uit Reek.

Staldeuren van veehouders gaan vrijdag 26 mei en/of maandag 5 juni open voor publiek. De familie Strik heet iedereen welkom op vrijdag 26 mei op hun melkveehouderij in Reek. Adres: In de Overlaat 1. Een gratis uitje voor het hele gezin, waarbij bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de boerderij.

De Campina Open Boerderijdagen worden voor de twaalfde keer gehouden. Jong en oud leren hoe het er op de boerderij aan toe gaat tijdens een rondleiding door de boer. Daarnaast zijn er spel-activiteiten als een boerenmeerkamp voor de hele familie en melkbus-heffen, waarbij kinderen kunnen laten zien hoe sterk ze zijn. Hiernaast kunnen bezoekers Campina producten proeven en leren over zuivel als basis van een gezond voedingspatroon in combinatie met beweging. De deelnemende boerderijen zijn op een van de dagen open tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Familie Strik

De familie Strik doet voor de eerste keer mee. Het gezin bestaat uit Harm (39) en Jennie (35) Strik en hun kinderen Daisy (10), Lisanne (9) Rens (7) en Bram (5). Hun boerderij is opgericht in 1989 met behulp van ruilverkaveling in Reek. Dit betekent dat eigenaren grond met elkaar ruilen om zo meer grond te bezitten, op deze manier kon de familie een boerderij beginnen. In 2008 is de boerderij van de familie Strik vrijwillig verplaatst van Dieden naar Reek. Het bedrijf biedt nu ruimte aan 150 koeien.

Harm en Jennie vinden het verzorgen en managen van de dieren het mooiste aan hun werk als Campina veehouder.

De ruim zestig melkveehouders die hun deuren openen, doen dat op vrijdag 26 mei en/of op maandag 5 juni. Je vindt ze allemaal op www.campina.nl/boerderijdagen2017.

Reageer als eerste
Meer berichten