Logo desleuteloss.nl


Verwendag voor gezinnen: 'Dag met gouden randje'

Oss - Elk jaar krijgen meer dan 100.000 mensen te horen dat zij kanker hebben. Een diagnose die bij de meeste mensen onmiddellijk vragen en emoties oproept. Wanneer in een gezin een ouder wordt getroffen door kanker, krijgen ook de kinderen veel te verwerken. Kanker heb je immers niet alleen! Daarom organiseerden Instituut Verbeeten en Stichting de Lotgenoten op zaterdag 10 juni voor de 7e keer een verwendag voor gezinnen met een ouder met kanker.

Stichting de Lotgenoten bestaat uit (ex)-kankerpatiënten. Zij zetten zich in voor hun lotgenoten. Zij organiseren activiteiten zoals de Mont Ventoux en de Ultraloop om geld in te zamelen en zo de verwendag financieel mogelijk te maken.

‘De Lotgenoten’ hebben samen met Tanja Pijpers en Hanneke Knibbeler van Instituut Verbeeten deze bijzondere dag georganiseerd. Instituut Verbeeten is gespecialiseerd in radiotherapie. “Dagelijks spreken wij kankerpatiënten over hun zorgen en verdriet. Vele vragen krijgen wij van bezorgde ouders. Zij willen hun kinderen een zo veilig mogelijk en beschut thuis geven en hen beschermen tegen pijn en verdriet. Niet makkelijk als je te maken krijgt met kanker. Als gezin moet je leven met de onzekerheden die kanker met zich meebrengt”.

Het resultaat van de samenwerking is een mooie en bijzondere dag in Safaripark de Beekse Bergen. Een dag om te genieten, en je zorgen even te vergeten!

In de stralende zon werden 63 gezinnen ontvangen. Na de koffie met gebak, de foto met Djambo (de mascotte van de Beekse Bergen) en een rugzak vol lekkers, waren alle gezinnen klaar om op safari te gaan. Bijzonder was de jeepsafari die speciaal voor de gezinnen was georganiseerd. Een spannend avontuur om zo dicht bij de dieren te komen!

Onderweg genieten van een frietje en een ijsje, en samen een mooie gezinsfoto maken. Waardevolle momenten in een moeilijke tijd. De dag sloten we samen af met een geweldige roofvogelshow.

“Wat fijn om mijn kinderen onbezorgd te zien lachen”. “Wat een topdag”. En zoals één van de jongste deelnemers zei: “Dit was mijn mooiste dag ever!”. Tevreden en met een zachte olifantenknuffel ging iedereen naar huis.

Tot slot bedanken wij onze sponsoren, vrijwilligers en allen die meegewerkt hebben.

Zonder hen was deze mooie dag niet mogelijk!

Hebt u vragen of bent u op zoek naar informatie over kinderen en kanker? Neem dan gerust contact op met Infotheek Oncologie in Instituut Verbeeten. Telefoonnummer 013 - 594 75 80 of email info@wegwijzerkanker.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten