Logo desleuteloss.nl


Een legertje culinair journalisten uit België was zondag na een bezoek aan Landerij VanTosse bij horecaondernemers in de Peperstraat te gast. Zij verkenden Oss alvast, als stad een van de kartrekkers van de Europese Regio van de Gastronomie. Foto: Jack van Lieshout
Een legertje culinair journalisten uit België was zondag na een bezoek aan Landerij VanTosse bij horecaondernemers in de Peperstraat te gast. Zij verkenden Oss alvast, als stad een van de kartrekkers van de Europese Regio van de Gastronomie. Foto: Jack van Lieshout (Foto: Jack van Lieshout)

Oss, Brabants gastronomische hotspot

OSS - Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. Oss is een belangrijke gemeente als het gaat om voedsel en verwerken van voedsel. Daarom doet de gemeente volgend jaar mee aan de regionale campagne We Are Food. Om er alvast in te komen zijn er nu al verschillende activiteiten rond het thema.

In het kader van internationale kennismaking bracht een groep Belgische culinair journalisten zondag 2 juli een bezoek aan de regio. De zuiderburen kwamen rondkijken bij Landerij VanTosse en lunchten aan langgedekte tafels in de Peperstraat in Oss, een ideetje van de VVV.

Osse ondernemers en instellingen zetten volgend jaar Oss op de kaart als belangrijke stad op het gebied van voedsel. Zij hebben de laatste twee maanden ideeën bedacht om aan te sluiten bij de regionale campagne We are Food. Iedereen met een mooi initiatief met voedsel in de hoofdrol kan meedoen. Aanmelden kan op www.wearefood.nl en via het e-mailadres wearefood@oss.nl.

Beter Eten in Brabant
Beter eten in Brabant is een belangrijk onderdeel van We are Food. Hiervoor zijn twee Osse projecten ingezonden en één van de Maashorstgemeenten samen: Kookmaatjes van Stichting Kookmaatjes, Wereldburger van Het Hooghuis en Oerlekker (Maashorstgemeenten). Zij maken kans op een geldbedrag om hun idee verder uit te werken. Provincie Noord-Brabant maakt de winnende projecten maandag 10 juli bekend.

Oss is voedsel!
In Oss zijn alle schakels van de agrifoodketen aanwezig. De stad heeft bijzondere projecten op het gebied van voedsel en ook veel belangrijke organisaties. Denk aan de honderden foodondernemers, Landerij vanTosse, NME centrum de Elzenhoek, Foodfestival Oss en andere activiteiten in ons stadscentrum, de Klasseboeren Oss, Stadse Boeren Oss, ROC de Leijgraaf met de eerste mbo-foodopleiding in Nederland, Maasmeanders, Landwinkel Spierings of Imkerij Ecopoll.

Meer informatie over de campagne staat op de website van We Are Food.

reageer als eerste
Meer berichten