Logo desleuteloss.nl


Elsbeth Fokker (links) en Loes de Ruiter openen binnenkort hun droomwinkels aan 't Gengkse
Elsbeth Fokker (links) en Loes de Ruiter openen binnenkort hun droomwinkels aan 't Gengkse (Foto: Centrummanagement Oss)

Osse dromers vinden plekje

OSS - Werkplaats Stadshart Oss biedt startende ondernemers een unieke kans hun droom van een winkel waar te maken. Alleen of samen met anderen kunnen starters in vier winkelpanden in het centrum van Oss, horecagelegenheid of werkplaats/atelier met verkoop beginnen.

De belangstelling is groot. Veertien startende ondernemers leverden twaalf plannen in voor de vier beschikbare locaties. De beoordelingscommissie van mijndroomwinkel.nl heeft haar keuze gemaakt en de vier beschikbare panden toegewezen aan vijf starters.

Centrummanager Jack van Lieshout: "Het was voor de commissie een lastige opgave om uit de ingediende plannen een goede keuze te maken omdat de plannen nauwelijks voor elkaar onderdeden. Maar uiteindelijk hebben we de keuze op vijf startende winkeliers laten vallen voor de vier beschikbare panden."

Loesalike
Loes de Ruiter was vorig jaar deelnemer aan zomerondernemer en startte zij met succes haar eigen webshop. Loes: "Uiteindelijk ben ik uitgeroepen als de zomerondernemer van Oss-Bernheze en landelijk ben ik met mijn webshop geëindigd als 2de jonge ondernemer van Nederland. Ik heb keihard gewerkt aan deze droom. En ik ben dan ook trots om te zeggen dat het is me gelukt!"

De Bierhoeder
Bij de bierwinkel De Bierhoeder ligt de focus op speciaalbieren uit diverse landen. Het woord ambacht staat centraal, volgens ondernemer Willem-Jan van der Heijden: "Ik brouw namelijk zelf bier en wil dit ook aan de mensen laten zien en proeven gecombineerd met kleine borrelhapjes. Het moet een winkel worden met een uitnodigende sfeer met een zithoekje waar de mensen kunnen relaxen. Een ontmoetingsplek voor mensen die even bij kunnen kletsen en een biertje kunnen drinken. Ook wil ik de mensen laten zien hoe bier wordt gebrouwen. Dit doe ik door ze een workshop aan te bieden."

Misceaup
De ondernemers van Misceaup bieden vintage items, letterborden en andere schatten. Die vergen nog al wat plaats. Colinda van der Putten: "Het zijn natuurlijk ook bij uitstek items die je wil zien, ruiken, voelen en beleven! Zeg nu zelf, kocht jij ooit een meubelstuk dat de eyecatcher van je interieur moest worden zonder het real life te hebben bekeken?"

De Mozaïektafel
Elsbeth Fokker werkt nu als mozaïekkunstenaar. "Ik maak mozaïek en verkoop op exposities en ik merk dat ik liever meer toegepast werk maak, dingen die mensen gebruiken. Maar wel voorwerpen die uniek zijn. Dus in overleg met klanten. Ik bied ook workshops. Individueel of in groepen bijvoorbeeld een eigen bijzettafel of persoonlijk tafelblad maken."

Pavo Styling
Anouk Böhmer wil met Pavo Styling een bruisende winkel neerzetten, vol dynamiek en beleving. 'Dat is waar ik op dit moment aan werk en wat ik wil waar gaan maken in Oss! Mensen gooien de mooiste producten weg, vervangen dit voor goedkopere en kwalitatief mindere producten en vaak zijn deze producten onder slechte omstandigheden gemaakt om zo goedkoop te zijn. Ik wil mensen inspireren spullen een tweede leven te geven, dan wel door deze op te knappen, of door er een nieuwe functie door te bedenken."

reageer als eerste
Meer berichten