Logo desleuteloss.nl


Sterrenwacht Halley is geopend voor publiek

HEESCH - Sterernwacht Halley is vrijdagavond 4 augustus voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kort voor de zon ondergaat in het westen, komt de bijna Volle maan op in het oosten. Op de maan zijn de kraters en bergen zichtbaar. In de avondschemering worden de reuzenplaneten Jupiter en Saturnus zichtbaar. Door de telescoop kan men de wolken en manen van Jupiter en de ringen van Saturnus observeren.

Tegen het einde van de schemering verschijnen steeds meer sterren en als het donker is, zijn sterrenbeelden te herkennen. De telescopen en verrekijkers worden gericht op onder meer heldere sterren, dubbelsterren en sterrenhopen. Tegen het einde van de avond zien bezoekers het internationale ruimtestation ISS overkomen. Het moet wel onbewolkt zijn om de sterrenhemel te kunnen bekijken.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel. De toegang tot de publieksavond bij Halley aan de Halleyweg 1 kost 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 3 euro.

Reageer als eerste
Meer berichten