Logo desleuteloss.nl


Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Zoete koek uit Oss

OSS - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die er achter schuil gaan. Die willen we lezen! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Laat het ons weten en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met De Sleutel. Reageren kan via www.bhic.nl, bel (073) 6818500 of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

Het robuuste gebouw van Stoomkoekfabriek De Ster, dat zijn leven begon als margarinefabriek, stond in de Molenstraat in Oss. Wij vinden het een gebouw met prachtige details, maar tegelijkertijd was het zó degelijk dat het voor de eeuwigheid gebouwd leek. Dat laatste mocht niet zo zijn: de fabriek werd gesloopt. Dat kon nog in 1983. Tegenwoordig zou het pand waarschijnlijk tot rijksmonument gepromoveerd worden.

Wie kan ons meer vertellen over De Ster en over de producten van deze bakkerij? Wie heeft er gewerkt? Wat was het assortiment en onder welke merknamen werden de koeken verkocht? Tot wanneer was de stoomkoekfabriek actief, en waarom stopte de productie? En wat betekenen toch de jaartallen 1903-1919 op de gevel?

Deel je kennis! Reacties graag via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via de website van BHIC, en zoek naar 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ook die staan op de website van BHIC.

reageer als eerste
Meer berichten