Logo desleuteloss.nl


Jasper was schilder, maar kon geen contract krijgen en belandde in de bijstand. Na het metaalopleidingstraject van de gemeente Oss kon hij als straler terecht bij Kaal Masten. Paul Joordens (l) van dat bedrijf is tevreden: "Wij hebben er twee goede krachten bij".
Jasper was schilder, maar kon geen contract krijgen en belandde in de bijstand. Na het metaalopleidingstraject van de gemeente Oss kon hij als straler terecht bij Kaal Masten. Paul Joordens (l) van dat bedrijf is tevreden: "Wij hebben er twee goede krachten bij". (Foto: Gemeente Oss)

Met opleidingstraject van bijstand naar baan

OSS - Tegelijkertijd met werkloosheid kampen én met vacatures waar geen personeel voor te vinden is. De gemeente Oss bracht de twee vraagstukken samen en vond voor twee tekorten één oplossing.

Een groep van 21 inwoners met een bijstandsuitkering startte in mei 2016 met het metaalopleidingstraject van de gemeente Oss. Zij hebben inmiddels het traject afgerond en zetten hun eerste stappen op de metaalarbeidsmarkt. Tien deelnemers vonden een baan, vier zitten in een sollicitatieprocedure, vijf zijn werkzoekend en drie deelnemers zijn vroegtijdig gestopt met het traject.

Tekort aan personeel
Volgens Adil Bayouni van de gemeente Oss is er in de metaalbranche grote vraag naar personeel: "En dan vooral de helpende handen. Denk aan werkzaamheden als afbramen, zagen, snijden en frezen. Voor de gemeente Oss was dit een kans om mensen met een bijstandsuitkering in zes maanden om te scholen tot een volwaardig medewerker in de metaal. Naast theorielessen deden zij ervaring op bij een stagebedrijf, zoals bij Kaal Masten en Heurkens & Veluw", aldus Bayouni.

'Een betere boterham'
Eén van de deelnemers was Jasper. Hij vond een baan als straler bij Kaal Masten. Jasper: "Ik zat al een tijd in de bijstand en had verschillend werk gedaan. Helaas kreeg ik geen contract. Ik ben schilder en het metaalopleidingstraject paste goed bij wat ik kon en de richting die ik op wilde. De persoonlijke begeleiding van Kleurrijk Talent hielp mij daarbij. Zij luisterden goed naar wat ik wilde en daar werkten we aan. In het metaalopleidingstraject heb ik onder andere mijn VCA-certificaat behaald. Ik heb nu geen bijstandsuitkering meer nodig en verdien een betere boterham!"

Ook hoofd productie bij Kaal masten Paul Joordens is tevreden: "Dankzij Ton van Erp van Kleurrijk Talent zijn wij aangesloten bij dit project. En daar ben ik blij mee. Met de krapte op de arbeidsmarkt bieden dit soort projecten de kans om vraag en aanbod op elkaar aan te sluiten. Daarnaast is het een mooie manier om als je steentje bij te dragen. Wij hebben er twee goede krachten bij!"

reageer als eerste
Meer berichten