Logo desleuteloss.nl


Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie.

Handen tekort door succes SUB-bus

OSS - Maatschappelijke organisatie ONS welzijn in Oss is ruim een jaar geleden begonnen met de Samen-Uitbus (SUB). Daarmee kunnen ouderen dagtochtjes maken of op vaste tijden boodschappen doen. Na veel volgeboekte ritten concludeert ONS dat de belangstelling groter is dan het aantal aangeboden tochten.

Het succes van de SUB is vooral te danken aan de vrijwilligers, die werken onder de begeleiding van projectmanager Carmen van den Boom. Het succes van de SUB betekent dat Carmen een beroep moet doen op meer vrijwilligers die de bus kunnen rijden. Daarvoor is een BE rijbewijs noodzakelijk. Bij elke rit gaat er ook een begeleider mee en die zijn er dus ook meer nodig. De begeleider zorgt er samen met de chauffeur voor dat de deelnemers heerlijk kunnen genieten van hun uitstapje. En ze kunnen natuurlijk zelf meegenieten.

Chauffeurs, begeleiders en administratief medewerkers
De chauffeur en de begeleider halen de deelnemers thuis op en brengen hen later weer naar huis. Een uitstapje begint gewoonlijk rond 10.00 uur en kan tot 17.00 uur duren. Een enkele keer wat langer. Dat staat allemaal vermeld in het krantje van de SUB dat elke maand verschijnt. Als een rit is volgeboekt wordt die meestal op een later tijdstip nog een keer aangeboden. Alle activiteiten van de SUB worden verwerkt in de computers van ONS welzijn, ook door vrijwilligers. Ook van die administratieve tijgers zijn meer vrijwilligers nodig.

Wie SUB wil helpen met het krantje, als chauffeur, als begeleider of als administratief medewerker kan contact opnemen met met Carmen van de Boom via carmen.vandenboom@ons-welzijn.nl of tel. (088) 374 25 25.

reageer als eerste
Meer berichten