Logo desleuteloss.nl


Koningin Màxima gaf in juni in het Drentse Nieuw-Buinen het startsein voor Burendag 2017. De twaalfde editie van Burendag is zaterdag 23 september, ook in Oss en haar omliggende kernen. Kijk op burendag.nl voor een overzicht van de activiteiten. Foto: Oranje Fonds – Bart Homburg
Koningin Màxima gaf in juni in het Drentse Nieuw-Buinen het startsein voor Burendag 2017. De twaalfde editie van Burendag is zaterdag 23 september, ook in Oss en haar omliggende kernen. Kijk op burendag.nl voor een overzicht van de activiteiten. Foto: Oranje Fonds – Bart Homburg (Foto: Oranje Fonds – Bart Homburg)

Bakske vatten en wat nuttigs doen

OSS - Het aantal aanmeldingen voor Burendag stevent af op een nieuw record. Voor de twaalfde editie zijn in het hele land al meer dan 4460 activiteiten aangemeld, ruim duizend meer dan vorig jaar om deze tijd. In en rond de gemeente Oss hebben buren al meer dan 45 acties aangemeld voor Burendag op zaterdag 23 september.

Een tafel mozaïeken in de Osse Thorbeckestraat, het opfleuren van de Heesche Bluumkesbuurt of het winterklaar maken van het Schaijkse Morijnenhof. Zomaar een greep uit de tientallen buurtactiviteiten die op touw worden gezet door buren die vaak niet alleen maar samen koffie drinken, maar tegelijkertijd ook wat nuttigs voor de buurt te doen. Zo knappen Lithoijense buren aan de Kleine Eng een speeltuin op, bouwen Megenaren een waterroute in de natuurspeeltuin aan de Maasdijk en plaatsen Nulanders een bankje op de speelweide aan de Zomerdijk.

Koffie aan een zelfgemaakte picknicktafel
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag jaarlijks op de vierde zaterdag van september om buren dichter bij elkaar te brengen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Jaarlijks komen mensen in duizenden buurten bijeen om met elkaar iets voor de buurt te doen. Ze knappen bijvoorbeeld de straat op, leggen een buurtmoestuin aan of timmeren onder het genot van een kop koffie samen een picknicktafel in elkaar.

Geopend door de koningin
Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, gaf in juni het startsein voor Burendag. Sindsdien kunnen buren zich op de website van Burendag aanmelden. Op burendag.nl staat onder het kopje 'In mijn buurt' een overzicht van alle buurten die zich tot nu toe hebben ingeschreven. Inschrijven en een financiële bijdrage tot 400 euro aanvragen kan ook via de website van Burendag. Met nog ruim anderhalve maand te gaan ziet het ernaar uit dat het record van 2016 verbroken gaat worden. Dat record staat op 4600 deelnemende buurten in heel Nederland.

reageer als eerste
Meer berichten