Logo desleuteloss.nl


Voor de actie Oss Maasland in the Air stijgen achttien ballonnen de lucht in. Foto: Rotary Oosterhout
Voor de actie Oss Maasland in the Air stijgen achttien ballonnen de lucht in. Foto: Rotary Oosterhout (Foto: Rotary Oosterhout)

Rotary Oss Maasland gaat 'in the air' voor goed doel

OIJEN - Rotary Oss-Maasland houdt zaterdag 26 augustus de fondsenwervingsactie Oss Maasland in the Air. Met dat luchtballonfestival op het terrein van Bierbrouwerij Oijen haalt de serviceclub geld op voor Stichting Leergeld Maas en Leijgraaf om laptops te kopen.

Onder toeziend oog van Wethouder Kees van Geffen stijgen rond 18.30 uur de eerste luchtballonnen op. In totaal gaan zo'n achttien luchtballonnen met 140 tot 150 ballonvaarders de lucht in. Om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Oss te laten meegenieten van het evenement zijn er vanaf 16.30 uur activiteiten voor het hele gezin op het terrein van de Bierbrouwerij. Er is bijvoorbeeld een demonstratie met modelvliegtuigjes, livemuziek en spectaculaire nightglow ballonnen.

Volgens Wethouder Kees van Geffen is de gemeente Oss trots op dit soort initiatieven: "Het siert Rotary Oss-Maasland dat zij zich belangeloos inzetten voor een goed doel. Deze stichting helpt kansarme kinderen bij het deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het geld komt ten goede aan laptops voor deze leerlingen. Zo kunnen zij het snelgroeiende aanbod van eigentijdse leermethoden van de scholen volgen. Een mooi concreet, tastbaar en nuttig doel!'

Meer informatie en het actuele programma staat op de website van Oss Maasland in the Air.

Reageer als eerste
Meer berichten