Logo desleuteloss.nl


Leren naar sterren staren bij Halley

VINKEL - Sterrenwacht Halley in Vinkel houdt dit najaar de cursus 'Sterrenkunde voor Iedereen'. De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson, Wim Waegemakers, Bareld Muurling en enkele andere Halleyleden. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist.

In de cursus Sterrenkunde voor Iedereen wordt onder andere aandacht besteed aan het waarnemen van de sterrenhemel, de planeten, de maan, meteoren, meteorieten, planetoïden en kometen, de zon en de sterren, melkwegen en het heelal. Bij helder weer wordt waargenomen met de C14-telescoop in de grote koepel, en de werking van draaibare sterrenkaarten wordt gedemonstreerd. Ook wordt natuurlijk gebruikgemaakt van het digitale planetarium.

De cursus bestaat uit zes lessen op de dinsdagen 24 en 31 oktober, 7, 14 en 21 november en maandag 4 december, telkens van 20.00 – 22.30 uur. Op dinsdag 28 november is er een facultatieve les over pulsars. De extra les is aan deze najaarscursus toegevoegd omdat dan, op de dag af een halve eeuw geleden, op 28 november 1967, Jocelyn Bell Burnell de eerste pulsar ontdekte.

Voor meer informatie en aanmelden: Wim Waegemakers of tel. (0412) 453737.

Meer berichten


Shopbox