Logo desleuteloss.nl


De cursussen die groothandel Praktivak sinds kort houdt worden gegeven in het nieuwe Centrum voor Training & Opleiding.
De cursussen die groothandel Praktivak sinds kort houdt worden gegeven in het nieuwe Centrum voor Training & Opleiding.

Opleiding tot pedicure en schoonheidsspecialist start in Oss

OSS - Groothandel Praktivak opende onlangs haar nieuwe Centrum voor Training & Opleiding aan de Parallelweg in Oss. Nu start Praktivak er met een opleiding waarmee potentiële pedicures en schoonheidsspecialisten in spe hun branchediploma kunnen halen.

Praktivak is een landelijk opererende groothandel voor pedicures en schoonheidsspecialisten. Met een volledig assortiment van vele duizenden artikelen levert Praktivak vanuit Oss alles voor de professionele pedicurepraktijk en schoonheidssalon. Het bedrijf besloot anderhalf jaar geleden de activiteiten uit te breiden met het aanbod van beroepscursussen en opleidingen voor pedicures en schoonheidsspecialisten. "We willen kennis toevoegen aan de producten die we leveren", zegt directrice van Prakivak Anja Nelissen, van oorsprong wijkverpleegkundige.

Officieel instituut
Recentelijk doorliep Praktivak met succes de strenge audit van het Centrum voor Registratie Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en mag zich nu een officieel CRKBO instituut voor kort beroepsonderwijs noemen. Nu Praktivak voldoet aan de strenge kwaliteitscode van het CRKBO gaan ook de officiële opleidingen voor het basis (branche) diploma Pedicure en Schoonheidsspecialist van start in Oss.

Pedicure
Iedereen die pedicure of schoonheidsspecialist wil worden kan zich vanaf nu aanmelden bij Praktivak. De cursussen starten in oktober. De dagopleiding voor het branchediploma Pedicure start in oktober en duurt 1 jaar. Er zijn 33 wekelijkse bijeenkomsten waarin theorie en praktijk van het pedicurevak worden behandeld. De lessen worden verzorgd door zeer deskundige en ervaren docenten. De opleiding wordt afgesloten met het officiële examen voor het Branchediploma Pedicure. Na het afronden van de pedicure-opleiding kunnen de verse gediplomeerden hun eigen praktijk beginnen. Met het branchediploma kunnen ze zich laten registeren bij de brancheorganisatie ProVoet. De opleiding wordt gegeven in een kleine groep van maximaal acht studenten.

Schoonheidsspecialist
De dagopleiding voor het branchediploma Schoonheidsspecialist (niveau-3) start ook in oktober. Er zijn achttien bijeenkomsten waarin theorie en praktijk van het vak schoonheidsspecialist worden behandeld. Na het behalen van het branchediploma kunnen de specialisten een eigen schoonheidssalon beginnen of werken in dienstverband. Ze kunnen zich met het branchediploma laten registeren bij de brancheorganisatie Anbos. De opleiding wordt gegeven in een kleine groep van maximaal zes studenten.

Meer informatie over de nieuwe opleidingen staat op de website van Praktivak. Contact opnemen kan via (0412)-405402 of info@praktivak.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox