Logo desleuteloss.nl


Foto: Hugo van der Zande
Kijk naar Toen

Het Haasje

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die er achter schuil gaan. Die willen we lezen! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Laat het ons weten en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met De Sleutel. Reageren kan via www.bhic.nl, bel (073) 6818500 of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

HEESCH - Deze stoere mannenclub zou zomaar een rebellenlegertje op de Balkan kunnen zijn, maar volgens onze informatie is dit fotogenieke gezelschap de jagersclub, die op Hubertusdag 1994 voor de camera poseerde. Hubertus is hun patroonheilige en op zijn naamdag "staan jagers stil bij de natuur, het wild en de oogst uit het landschap", zo hebben wij ons laten vertellen. Dan zouden wij het boeiend vinden eens te horen hoe dat in zijn werk gaat. Hoe ziet zo'n dag er uit? Zijn er vaste rituelen of gebruiken? Hoe staat een jager stil bij natuur, wild en de oogst? Wat doet zo'n jagersclub naast het pure jagen; is er sprake van onderhoud of beheer van het jachtgebied? En natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar de namen van deze heren, want die kennen we lang niet allemaal. Dus deel je kennis!

Reacties graag via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via www.bhic.nl/heesch. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar de website www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox