Logo desleuteloss.nl


Foto: Paul Lapian

Vinkelnaar gaat voor wereldrecord appels stapelen

VINKEL - Luuk Broos is niet zomaar een inwoner van Vinkel. Hij zit al 40 jaar in de horeca (Luuk Broos Events) en 15 jaar in de gehandicaptenzorg en werd in 1997 uitgeroepen tot de meest markante horecaman van Nederland. In juni vestigde Luuk Broos Events, samen met zijn team, nog het wereldrecord champagneglazen stapelen in Madrid, van ruim vijftigduizend glazen. Luuk gaat zaterdag 23 september opnieuw voor een uitdaging, door het bouwen van een appelpiramide van zesduizend appels, te bouwen bij boerderijterras Het Venster in Vinkel.

Als bestuurder bij Stichting Gehandicaptenplatform Kaatsheuvel/Loon op Zand zette Luuk Broos ook een wereldrecord neer met het bouwen van een sinaasappelpiramide van vijfduizend stuks. Daarmee haalde hij 20.000 euro op voor goede doelen. Ook de opbrengst van de te bouwen appelpiramide gaat volledig naar maatschappelijke doelen, zoals de Vinkelse molen of voetbalvereniging EVVC. "We willen de opbrengst heel breed inzetten", vertelt Luuk. "100 procent van de inkomsten op 23 september gaat naar goede doelen."

Broos begint zaterdag 23 september om 09.00 uur met het leggen van de eerste appel aan de appelpiramide bij boerderijterras Het Venster aan de Vinkelsestraat 84 in Vinkel. Rond 16.00 uur verwacht hij de laatste te leggen. Daarna worden de appels verkocht voor een zo'n hoog mogelijke opbrengst.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox