Foto: WJ Monsieurs
Computertip van DigiBuurt

Politie: 'Adresgegevens niet delen'

Vrijwilligersorganisatie DigiBuurt Oss wil helpen bij het onder de knie krijgen van digitale vaardigheden en het bijspijkeren van computerkennis. Deze week in De Sleutel: online omgaan met andermans persoonsgegevens.

De politie roept mensen op om persoonlijke gegevens over anderen niet online te zetten. Via sociale media is nu voor de tweede keer in korte tijd iemand vals beschuldigd. Kort geleden werd een bejaarde dame al onterecht beschuldigd van oplichting. Mensen vielen haar lastig toen haar naam- en adresgegevens online werden geplaatst. Nu is er een tweede geval door de politie behandeld.

Strafbaar
De vrouw werd bedreigd via de telefoon, maar had niets met de kwestie te maken. De politie waarschuwt dat gegevens van andere mensen online zetten vervelende gevolgen kan hebben voor die persoon. Zo is het oproepen tot geweld in combinatie met iemands gegevens zelfs strafbaar!

Wilt u meer weten? Bij DigiBuurt wordt u precies verteld wat u in dit geval het beste kunt doen. Ook bent u welkom voor privélessen (kosten slechts 5 euro per uur). DigiBuurt, aan de achterzijde van centrum ' de Binnenstad' aan het Barbaraplein 6 (naast Groene Engel). 

Kennismakingsdag 
DigiBuurt houdt zaterdag 30 september van 11.00 tot 16.00 uur een kennismakingsdag. Doel van deze dag is om cursisten, sponsoren en vrijwilligers kennis te laten nemen van de activiteiten van DigiBuurt.

Meer informatie, zoals de openingstijden, staat op de website van DigiBuurt Oss.

Meer berichten