Logo desleuteloss.nl


Op de duo-fiets kun je mee trappen, maar dat hoeft niet.
Op de duo-fiets kun je mee trappen, maar dat hoeft niet.

Duo-fiets voor senioren in Megen, Haren en Macharen

MEGEN - Je ziet ze al wel eens in Nederland: de duo-fiets. Ook in Megen, Haren en Macharen kom je deze duo-fiets binnenkort tegen. Bij 50-plussers merk je steeds vaker dat ze niet meer op de fiets willen. Vaak zijn ze te onzeker om alleen op de gewone of elektrische fiets te stappen. Hierdoor gaan de mensen niet meer fietsen.

Hoe fijn is het dan dat er dan toch een fiets is met ondersteuning en waar je met zijn tweetjes naast elkaar lekker kunt genieten van de prachtige omgeving. Op de duo-fiets kun je mee trappen maar hoeft niet. Over de dijken langs de Maas, de pontjes over, genieten van de frisse lucht en de mensen gaan meer bewegen. Ook zijn er nog veel senioren die eenzaam zijn en door gebruik te maken van de duo-fiets komen de ouderen ook weer onder de mensen.

De bewonerscommissie van wooncomplex De Maashorst in Megen heeft sinds deze maand de duo-fiets gestald. Inwoners van Megen, Haren en Macharen kunnen gebruik maken van de duo-fiets. De senioren kunnen dan met een fietsbegeleider (vrijwilliger) samen gaan fietsen.

De duo-fiets kun je in dagdelen reserveren bij Mariet Witsiers via telefoonnummer 0649747367, 0630621944 of bij De Maashorst. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd. Er mag ook een familielid, zoon of dochter van oma of opa mee gaan fietsen als fietsbegeleider.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox