Logo desleuteloss.nl


afbeelding ter illustratie
afbeelding ter illustratie

Raad buigt zich over nieuw havenplan

OSS - Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad van Oss voor om grond te kopen aan de Osse haven. Deze grond is bestemd voor uitbreiding van de containeroverslag van OOC Terminals. De raad neemt er op 2 november een besluit over, nadat de raadcommissie Ruimte zich er op 12 oktober over buigt.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu maakte in 2012 3,8 miljoen euro vrij voor de gemeente Oss voor uitbreiding van containeroverslag. De aankoop van het perceel dat de gemeente Oss toen op het oog had, ging niet door. Nu is er overeenstemming over de koop van een ander terrein voor uitbreiding van containeroverslag. Het gaat om de grond onder de huidige containerterminal en de percelen aan de Waalkade tussen de terminal en het bedrijf Agrifirm.

Erfpacht
Na aankoop krijgt OOC Terminals de grond in erfpacht. Gronduitgifte in erfpacht zorgt er voor dat de gemeente de investering in de loop van de jaren terugverdient (kostenneutraal). De bijdrage van het Ministerie wordt gebruikt voor aanpassingen in de openbare ruimte in de haven en voor onderzoek dat nodig is om het plan uit te voeren.

Binnenhaven en containeroverslag zijn erg belangrijk voor Oss. Met de uitbreiding geeft Oss uitvoering aan een belangrijk onderdeel van haar economisch beleid: de infrastructuur voor ondernemend Oss op orde. Meer ruimte voor meer containervervoer per schip en trein vergroot de aantrekkingskracht van Oss.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox