Logo desleuteloss.nl


Foto: Hugo van der Zande
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Wedstrijdje ping pong

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die er achter schuil gaan. Die willen we lezen! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Laat het ons weten en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met De Sleutel. Reageren kan via www.bhic.nl, bel (073) 6818500 of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

Ravenstein - Een glaasje Dommelsch Bier zullen deze mannen pas na de wedstrijd hebben gedronken. Zij moeten immers nog presteren. De ruimte is feestelijk verlicht, de tafeltennistafels zijn genummerd en er is publiek.

Dit tafeltennistoernooi wordt in december 1962 gehouden, ergens in Ravenstein. Maar waar kijken we eigenlijk naar? Was dit een eenmalig evenement of werkten de mannen op de foto zich hier wekelijks in het zweet? Is het toeval dat we geen vrouwen zien spelen (en waren zij al klaar met hun krachtmeting) of was dit een echte mannenaangelegenheid?

Was jij er bij? We hopen op reacties. Dus deel je kennis! Reacties graag via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via www.bhic.nl/ravenstein. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar de website www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox