Logo desleuteloss.nl


Bij vijf kerken en twee opritten van deelnemende families kunnen mensen die Sam's Kledingactie willen steunen herbruikbare kleding brengen. Die kleding wordt verzameld, gecontroleerd en verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar hulp voor de hongersnood in Zuid-Sudan.
Bij vijf kerken en twee opritten van deelnemende families kunnen mensen die Sam's Kledingactie willen steunen herbruikbare kleding brengen. Die kleding wordt verzameld, gecontroleerd en verkocht. De opbrengst daarvan gaat naar hulp voor de hongersnood in Zuid-Sudan.

Kleding inzamelen voor Zuid-Soedan

OSS - Tientallen vrijwilligers van Sam's Kledingactie zamelen zaterdag 7 oktober kleding in voor de bestrijding van de hongersnood in Zuid-Soedan. Op zeven plekken kan van 11.00 tot 13.00 uur herbruikbare kleding en schoenen in gesloten zakken worden ingeleverd. De opbrengst van de kleding komt helemaal ten goede aan een noodhulp project van Mensen in Nood in Zuid-Soedan.

Trudis Baart, een van de vrijwilligers en coördinator bij Sam's Kledingactie vertelt: "Sam's Kledingactie zamelt al 50 jaar kleding in voor het goede doel. De opbrengst gaat telkens naar een ander project van Mensen in Nood. Deze keer steunen we een bijzonder project in Zuid-Soedan. Daar zijn vele tienduizenden mensen slachtoffer van een immense hongersnood. We proberen zo veel mogelijk kleding op te halen, want de nood is erg hoog! We helpen de mensen met hulppakketten waarmee ze hun leven weer op kunnen pakken. Zo geven we de mensen zaden en gereedschap, maar ook visgerei zodat ze snel weer hun eigen voedselvoorziening op gang kunnen krijgen."

Hoe beter de kwaliteit, hoe hoger de opbrengst
Sam's Kledingactie hoopt op een groot aantal zakken. Elke ingeleverde zak draagt direct bij aan de noodhulp. Alle bruikbare herdraagbare kleding en schoenen kunnen kan ingeleverd worden, het liefst in gesloten plastic zakken en de schoenen aan elkaar geknoopt. Trudis Baart: "De kleding en schoenen die we ontvangen wordt naar onze vestiging in Udenhout gebracht. Samen met de actie in Oss, worden er ook nog op honderden andere plaatsen tussen 23 september en 17 november 2017 kleding ingezameld. Sam's Kledingactie verkoopt de kleding door en hoe beter de kwaliteit, hoe hoger de opbrengst. Daar doen we het natuurlijk voor: veel geld voor de hongersnood in Zuid-Soedan."

Vijf kerken en twee families
Vijf kerken doen mee aan de actie en twee particulieren hebben hun oprit vrijgehouden. Op alle plaatsen staan vrijwilligers klaar om de kleding aan te nemen en klaar te maken voor transport. Kleding kan ingeleverd worden bij de Grote Kerk, Paaskerk, Heilige Geest Kerk, Sint Jozefkerk, Heilige Hart Kerk en bij families Van der Steen aan de Schadewijkstraat 59 en familie Baart- Van Leeuwen aan de Haagpoort 11.

Sam's Kledingactie werkt samen met honderden vrijwilligers die een tijdelijke actie houden of 52 weken per jaar inzamelen. Trudis licht toe: "We hebben op heel veel plaatsen in het land vrijwilligers die een deel van hun garage of schuur beschikbaar stellen. Deze depots, ik heb er ook een aan de Haagpoort 11, zijn het hele jaar open en nemen doorlopend kleding in ontvangst. Het is een fijn gevoel als je weet dat je er een goed doel mee steunt!"

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox