Logo desleuteloss.nl


Foto: Hugo van der Zande
Kijk naar Toen

Verscholen tussen groen

LITH - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die er achter schuil gaan. Die willen we lezen! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Laat het ons weten en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met De Sleutel. Reageren kan via www.bhic.nl, bel (073) 6818500 of via de post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

Noord-Brabant is bezaaid met kapellen. Kort na de oorlog werden er veel gebouwd uit dank voor het behoud van het dorp. De laatste jaren worden ze vaak door bijvoorbeeld de plaatselijke gildes opgericht.

Deze plek lijkt ons heerlijk voor wat rust of bezinning. Verscholen tussen het groen staat deze Mariakapel. Ongetwijfeld ben je er al vele keren langsgereden, maar stop je er ook wel eens?

Wat ons opvalt is dat die kapellen er bijna altijd keurig bijstaan: geen graffiti, geen vernielingen, geen vervuiling. Dat kan zijn doordat iedereen zich keurig gedraagt, maar goed onderhoud zal ook een grote rol spelen. Wie sleurt er elke week weer naar de mr. Van Coothstraat? Wat is het verhaal achter deze Mariakapel? Praat ons eens bij en deel je kennis!

Reacties graag via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via www.bhic.nl/lith. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar de website www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox