Logo desleuteloss.nl


"We leven in boeiende tijden", vertelt burgemeester Wobine Buijs. "Daar wil ik graag een rol in spelen. Bovendien is bij mijn aantreden, zes jaar geleden, gesteld dat er iemand nodig was voor de langere termijn. Dat is ook nodig om iets te kunnen neerzetten".
"We leven in boeiende tijden", vertelt burgemeester Wobine Buijs. "Daar wil ik graag een rol in spelen. Bovendien is bij mijn aantreden, zes jaar geleden, gesteld dat er iemand nodig was voor de langere termijn. Dat is ook nodig om iets te kunnen neerzetten". (Foto: Dick Hubertus)

Burgermoeder Buijs verlengt termijn

OSS - Het is een hele puzzel om een gaatje te vinden voor een interview in de overvolle agenda van burgemeester Wobine Buijs. Dan maar 's morgens om 08.00 uur. Voor de verslaggever geen probleem en ook de burgemeester zit er fris en fruitig bij. Onlangs heeft ze haar ambtstermijn met 6 jaar verlengd. Mevrouw Buijs-Glaudemans (57) vertelt: "Het is niet alleen zo dat het me goed bevalt. Ik moet me altijd aan iets kunnen committeren. Er is heel veel te doen. Ik voel me hier thuis. De Ossenaren vind ik leuk, het zijn echte ruwe bolster, blanke pit lieden. Daar houd ik van".

Na een slokje cappuccino vervolgt de burgemeester: "We leven in boeiende tijden. We zijn stad en platteland, we hebben topindustrie, cultuur en gemeenschappen in de dorpen. Er spelen veel verschillende zaken en er zijn ook veel verschillende belangen. Daar wil ik graag een rol in spelen. Bovendien is bij mijn aantreden, zes jaar geleden, gesteld dat er iemand nodig was voor de langere termijn. Dat is ook nodig om iets te kunnen neerzetten en dan moet je niet van baan naar baan gaan hoppen. Ja, ik heb inderdaad een hele drukke agenda. Het is 24/7. Als het nodig is moet ik midden in de nacht beschikbaar zijn. Daarom zorg ik dat ik altijd fit ben. Ik rook en drink niet. Mijn man werkt ook heel hard en is veel in het buitenland. De kinderen zijn de deur uit en het kost best moeite om elkaar geregeld te zien. Maar ik krijg er veel voor terug. Mensen vertrouwen mij dingen toe die ze een ander niet zouden toevertrouwen. Elk huisje heeft zijn kruisje en daarom vind ik gesprekken met mensen heel belangrijk, al kan ik natuurlijk niet overal op ingaan".

'Oss is in alles overzichtelijk'
En verder : "Wat ik verschrikkelijk vind is drugsgebruik en drankmisbruik. Er wordt door mensen over gesproken of het de gewoonste zaak van de wereld is om drank, pillen en drugs te gebruiken, zich niet realiserend wat voor vreselijke dingen hierdoor in de openbare ruimte worden aangericht. Ja en soms moet je dan drugspanden of cafés sluiten. Dat doe ik niet om de ferme Miep uit te hangen. Dit soort zaken weeg ik hoe dan ook goed af. Maar als het nodig is moet het gebeuren. Sommige zaken kunnen we niet accepteren. Anders belanden er nog meer mensen in de problemen. Heel belangrijk vind ik dat mensen een goede opleiding krijgen, dat ze kunnen werken en daardoor zelf hun leven kunnen inrichten. Echt vreselijk vind ik eenzaamheid. Ik wil graag voor iedereen een stabiele basis. Ik ben ten slotte zelf moeder. Ik had gewild dat mijn kinderen hier in Oss waren opgegroeid. Oss is in alles overzichtelijk. Je hebt hier alles. Een heel pallet aan scholen, theater, een bloeiend verenigingsleven. Ossenaren zijn ook mensen die verantwoordelijkheid nemen".

Imago ombuigen
Behalve vergaderen met college en gemeenteraad heb ik natuurlijk mijn taken die voortvloeien vanuit mijn portefeuille. Ik ben ook regionaal veel bezig en heb overleg met andere burgemeesters. Ik geef veel presentaties en houd me bezig met de Agrifood sector en hoe om te gaan met de landbouw. En ja… dat imago van Oss van messentrekkers moeten we zien om te buigen naar mensen die 't heft in eigen hand nemen. Ossenaren zijn erg ondernemend".

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox