Logo desleuteloss.nl


Peter fotografeerde een tijgerspin op de hei. Door creatief te zijn met flitslicht en witbalans creëerde hij een bijzondere foto. “Het was heerlijk om geheel out of the box te denken en te doen. Het creatieve gedeelte in deze foto en het anders afbeelden van de tijgerspin is goed gelukt.”
Peter fotografeerde een tijgerspin op de hei. Door creatief te zijn met flitslicht en witbalans creëerde hij een bijzondere foto. “Het was heerlijk om geheel out of the box te denken en te doen. Het creatieve gedeelte in deze foto en het anders afbeelden van de tijgerspin is goed gelukt.” (Foto: Peter Ruijs / WNF)

Osse fotograaf Peter Ruijs genomineerd voor WNF-fotoprijs

ROSMALEN - De Osse fotograaf Peter Ruijs is met een foto genomineerd voor de WNF-Frans Lanting Photo Award van het Wereld Natuur Fonds. Een jury zag de foto die Peter schoot van een tijgerspin en selecteerde hem met 29 andere Nederlandse fotografen voor de publieksronde.

De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de vierde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting. Lanting wordt beschouwd als één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Al 40 jaar reist hij de wereld over om de schoonheid van de natuur vast te leggen.

Met deze fotowedstrijd hoopt Lanting anderen te inspireren voor natuurfotografie en daarmee respect voor de natuur te stimuleren. De hoofdprijs is een fotoreis naar een WNF-project en de prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars in de categorieën voor kinderen en jongeren en de winnaar van de Publieksprijs ontvangen ook een bokaal en hebben een meet & greet met natuurfotograaf Jasper Doest.

Een jury onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft dertig natuurfoto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën. Daaronder valt ook de prestigieuze Frans Lanting Award. Met 11.559 inzendingen waren er dit jaar een recordaantal inzendingen. Wie op de foto van Peter Ruijs wil stemmen kan dat doen via photoaward.wnf.nl. De uitreiking van de prijzen is begin december.

'Natuur is overal'
Juryvoorzitter Frans Lanting is onder de indruk van de ingezonden foto's. "Wat zijn er toch veel talentvolle natuurfotografen in Nederland. De kwaliteit van de foto's was ook dit jaar weer fantastisch. Het is een genot om alle inzendingen door te nemen. Het maakt niet uit of het foto's zijn van verre oorden of van dichtbij in Nederland, want natuur is overal."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox