Logo desleuteloss.nl


Lidewijde is 25 jaar actief in het boekenvak als redacteur en uitgever en trekt met workshops door het land.
Lidewijde is 25 jaar actief in het boekenvak als redacteur en uitgever en trekt met workshops door het land.

Leesworkshop 'Hoe lees ik' door kenner Lidewijde Paris

OSS - In de aula van het Maaslandcollege in Oss is donderdag 26 oktober een lees!workshop van literatuurkenner Lidewijde Paris.

Het is de tweede keer dat Bibliotheek Oss samen met het Maaslandcollege en dit jaar ook met Derijks boekhandel, een literaire lezing organiseert. De eerste keer was het jubileum van een leesclub de aanleiding. De leesworkshop is nu weer een aanrader voor leesclubs, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Lidewijde Paris is al 25 jaar actief in het boekenvak als redacteur en uitgever. Sinds de verschijning van haar boek 'Hoe lees ik?' reist ze door het land met een leesworkshop. In 'Hoe lees ik'? laat ze zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt. Aan de hand van veel voorgelezen voorbeelden, schilderijen, filmpjes van YouTube en dagelijkse belevingen legt ze uit hoe de stille signalen in boeken ons sturen. Veel mensen lezen een roman en denken: ik mis wat of wat zou de schrijver bedoelen? Waarom is er steeds iemand anders aan het woord? Maar ze zijn ook nieuwsgierig hoe het komt dat ze soms maar door willen lezen en een andere keer weer niet terwijl het onderwerp wel interessant is. De lees!workshop belooft een interactieve avond te worden met voldoende mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekoss.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox