Logo desleuteloss.nl


Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een naaste met een ziekte of beperking. Meestal is een mantelzorger een familielid.
Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een naaste met een ziekte of beperking. Meestal is een mantelzorger een familielid.

Dag van de mantelzorg zet verzorgers in het zonnetje

OSS - Om mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten is elk jaar 10 november de dag van de mantelzorg. Op die dag worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet, om hen te waarderen voor hun inzet. Ook in Oss.

Gemeente Oss en ONS welzijn houden vrijdag 10 november een geheel verzorgde avond uit bij Theater De Lievekamp in Oss, speciaal voor alle mantelzorgers. Op het programma staat deze avond het theaterconcert 'Sound of Silence' - The Story of Simon & Garfunkel. Na afloop is er in het theatercafé een hapje en een drankje en een optreden van zangeres Nikenia Martis.

Voor alle mantelzorgers in de gemeente Oss is een stoel gereserveerd. Ook de persoon voor wie de mantelzorger zorgt is deze avond van harte welkom. De gemeente en ONS welzijn ontvangen hen graag op vrijdag 10 november. Aanmelden kan tot en met 6 november via de website www.ons-welzijn.nl/dagvandemantelzorgoss. Ook voor meer informatie kan men daar terecht. Wie geen internet heeft maar wel graag aanwezig is, kan bellen naar ONS welzijn via het telefoonnummer 088 374 2525.

Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een naaste met een ziekte of beperking. Met langdurig wordt bedoeld langer dan drie maanden in een jaar en minstens acht uur per week. Meestal is een mantelzorger een familielid, vriend of kennis. Mantelzorg kan zijn: huishoudelijke hulp, toezicht en gezelschap, begeleiding bij het vervoer of de administratie. Maar er zijn ook mantelzorgers die helpen bij het douchen, aankleden en toiletbezoek.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox