Logo desleuteloss.nl


'Ik ken munnen mens nie veinde' in een nieuw jasje

GEFFEN - De Toapen uit Geffen zijn de studio ingedoken om de oude carnavalshit 'Ik ken munnen mens nie veinde' nieuw leven in te blazen. Uiteraard in het Geffens dialect, de titel luidt dan: 'Ik kan munne mens nie vèène'.

Deze nieuwe release is het eerste resultaat van het initiatief van muziekproducent en muzikant René van Rooij uit Oss om carnavalsliedjes uit de oude doos door bekenden uit Oss en omgeving nieuw leven in te blazen. "Ik vond het tijd worden dat carnavalsvierders in kroegen en tijdens optochten naast skihutmuziek met zware bassen ook weer eens getrakteerd moesten worden op onvervalste carnavalskrakers van vroeger".

"Op het moment dat ik het nummer 'Ik ken munnen mens nie veinde' geselecteerd had, wist ik metéén dat ik dit door De Toapen (Ellie Savelkouls, Jolanda van Wanrooij en Hanneke Jonkergauw) wilde laten zingen. Ze reageerden super enthousiast", aldus Van Rooij. Dat enthousiasme voor dit project werd ook gedeeld door muzikanten zoals Babs van Balveren en Jan Loeffen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan twaalf opnames waarvan alle arrangementen opnieuw zijn opgenomen en bewerkt. Op de cd staan ook artiesten uit Herpen, Lith en Berghem. De live-cd-presentatie is op 7 januari 2018 tijdens het grote slotevenement van Winterland Oss op De Wal. De single van de Toapen is via de bekende portals te beluisteren en te downloaden, maar verschijnt niet fysiek. Uiteraard staat deze single wel op de cd die in januari het levenslicht ziet.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox