Logo desleuteloss.nl


Het team, de drijvende kracht achter Slagerij Wilbers. Die onderneming viert deze week haar 90-jarige bestaan. "We hopen de 100 jaar te halen, bij leven en welzijn", vertelt huidige eigenaar Erwin.
Het team, de drijvende kracht achter Slagerij Wilbers. Die onderneming viert deze week haar 90-jarige bestaan. "We hopen de 100 jaar te halen, bij leven en welzijn", vertelt huidige eigenaar Erwin.

Negentig jaar topvlees aan de Berghemseweg

OSS - Slagerij Wilbers aan de Berghemseweg in Oss bestaat vrijdag 27 oktober op de kop af 90 jaar. Dat viert de verjarende vleesverkoper onder andere met winacties en kortingen. Hoewel flink op leeftijd, gaat de slagerij goed met de tijd mee.

Door Henk Ruurda

"Het is allemaal begonnen met mijn grootvader Piet Wilbers," vertelt Erwin, de huidige eigenaar van Slagerij Wilbers. "Hij opende in 1927 een slagerij in de Floraliastraat en verhuisde een jaar later naar de Berghemseweg 102. Daar zitten we nog steeds. We hopen de 100 jaar te halen, bij leven en welzijn. Dan krijgen we de titel hofleverancier!" Het is nog niet helemaal zeker of straks de lijn Wilbers wordt voortgezet. "Mijn dochter van 13 weet echt nog niet of ze straks in de zaak wil. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik heb de liefde voor het vak van mijn ouders Tonny en Bep. Ze hebben de slagerij tot 2010 gerund, wonen hier vlakbij, drie huizen verderop en mijn vader kwam tot mei van dit jaar nog elke dag helpen. Door gezondheidsproblemen gaat dat helaas niet meer, dat vinden we allemaal vreselijk en hopen dat hij snel weer opknapt."

Sandra Nijs, de vrouw van Erwin, werkt ook mee, achter de coulissen. "Ik maak schoon, doe de boekhouding en onderhoud onze facebookpagina. Daar staan onze aanbiedingen en acties op. Die pagina wordt druk bezocht, geliked en gedeeld. Heel leuk om te doen."

Onderscheidende producten
Wat zijn de producten waar Slagerij Wilbers zich mee onderscheidt? Erwin: "Onze zult is geliefd, net als de balkenbrij. Gebakken op roggebrood is die onweerstaanbaar. Voor rookworst, verse worst en boerenmetworst komen klanten zelfs omrijden vanuit Eindhoven. Maar ook onze wiener- en gepaneerde schnitzels vliegen de deur uit. Op woensdag is het gehaktdag. Dan is het hier een gekkenhuis. Van 's morgens half zeven tot 's avonds laat zijn we dan met het hele team in de weer. De gebraden gehaktballen zijn een topper. We hebben de afgelopen jaren wel eens problemen gehad met parkeren. Met name tijdens de herinrichting van de Berghemseweg. Gelukkig is dat al weer een tijdje geleden. Maar in augustus is bar 't Fabeltje hiertegenover afgebrand. Dat maakte het best wel moeilijk om een plekje te vinden voor je auto. Onze klanten komen uit de wijde omgeving van Oss, van Berghem tot Herpen en Megen en zelfs uit Wageningen. We hopen het hier nog een hele tijd vol te houden!"

Een van de trouwe bezoekers van de Facebookpagina is Juliëtte van Weerdenburg: "Ik woon in de Nachtegaallaan en komt al bijna dertig jaar bij Slagerij Wilbers, net als mijn moeder en mijn oma. Niet elke week maar wel regelmatig. We eten niet zo heel veel vlees, maar zo'n goeie slager die alles zelf maakt, dat zie je toch nergens meer. Ik ben fan van hun gehakt en de blinde vinken, die zijn super! Je krijgt er altijd kwaliteit en een vriendelijk woord. Mijn kinderen kregen een plakje worst als ik afgerekend had, mijn zoon ging altijd graag mee. In het weekend een stukje leverworst. Erg lekker! Een van de beste slagerijen van Oss! Ik wens ze nog vele jaren goede zaken toe!"

Ook mijn kleinzoon Hidde (9) is enthousiast over de plak boerenmetworst, die hij bij het verlaten van de slagerij krijgt van Erwin: "Da's de lekkerste worst die ik ooit heb gekregen!" vertrouwt hij me toe als we richting bioscoop rijden.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox