Logo desleuteloss.nl


In Oss worden natuurliefhebbers aan het werk gezet bij 'Gat van den Dam', tussen Oss en Lithoijen. Daar gaan ze bijvoorbeeld knotwilgen knotten, takkenrillen maken, bomen vrijzetten, en houtopslag verwijderen.
In Oss worden natuurliefhebbers aan het werk gezet bij 'Gat van den Dam', tussen Oss en Lithoijen. Daar gaan ze bijvoorbeeld knotwilgen knotten, takkenrillen maken, bomen vrijzetten, en houtopslag verwijderen.

Handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag

OSS - Samen buiten aan de slag, dat kan zaterdag 4 november op de Natuurwerkdag. In 2017 organiseert Brabants Landschap samen met Landschapsbeheer Oss de Natuurwerkdag voor de zeventiende keer op diverse locaties door heel Nederland, ook in Oss.

Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Tijdens deze natuurwerkdag kan men ook kennismaken met de klusjes en werkzaamheden die de vrijwilligers van Landschapsbeheer Oss het gehele jaar door binnen de gemeente Oss uitvoeren.

Karakteristiek
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en heidevelden is vaak in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

In Oss zet Landschapsbeheer Oss natuurliefhebbers aan het werk bij 'Gat van den Dam', een natuurgebiedje in de polder tussen Oss en Lithoijen. Daar gaan ze knotwilgen knotten, takkenrillen maken, bomen vrijzetten, houtopslag verwijderen, hout slepen en afrasteringen maken.

Pauze met erwtensoep
De Osse Natuurwerkdag start om 10.00 uur op de locatie aan de Polderdijk in de polder ten noord-westen van Oss, bereikbaar via de Huizenbeemdweg in Oss of komende vanuit Lithoijen via de Lutterstraat. De dag duurt tot ongeveer 14.30 uur, met tussendoor een pauze met erwtensoep. De dag sluit af met een hapje en een drankje. Voor gereedschappen en veiligheidsspullen wordt gezorgd. Kinderen zijn welkom.

Wie belangstelling heeft om samen met buren, vrienden of familie buiten een (halve) dag aan de slag te gaan kan zich aanmelden op de website van Natuurwerkdag.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox