Logo desleuteloss.nl


Foto: Gemeente Oss

Brabantstraat definitieve plek voor Cruyff Court van Vincent Janssen

OSS - De Brabantstraat in de wijk Krinkelhoek wordt de definitieve locatie voor het Cruyff Court Vincent Janssen. Dat heeft het Osse college van burgemeester en wethouders dinsdag 24 oktober besloten. Dat er in Oss (nog) een Cruyff Court komt, is te danken aan Ossenaar en profvoetballer Vincent Janssen die in 2015-2016 Talent van het Jaar van de Eredivisie was en daarvoor de Johan Cruijff Prijs kreeg. Onderdeel van die prijs is dat hij een Cruyff Court (kunstgrasvoetbalveld met omheining) aan mag laten leggen op een locatie naar keuze. Hij koos voor een locatie binnen de gemeente Oss.

Wethouder Kees van Geffen zegt daarover: "We hebben twee avonden georganiseerd in de wijk om te spreken over de locatie. Erg fijn dat de meeste inwoners Brabantstraat geschikt vinden. Met enkele inwoners zijn we en blijven we in gesprek over hun bezwaren. We blijven hen ook betrekken in de verdere uitvoering. We hopen in het voorjaar van 2018 het Cruyff Court samen met Vincent Janssen feestelijk te openen."

Nieuw speelvoorziening voor jeugd
Het Sport Expertise Centrum (SEC), de Cruyff Foundation en de gemeente Oss analyseerden mogelijke locaties in Oss. Van Geffen: "De Krinkelhoek is als meest favoriete wijk naar voren gekomen. Er wonen veel jongeren, en relatief veel met een migrantenachtergrond. Dankzij een Cruyff Court kunnen ze meer in contact komen met elkaar. Daarnaast is de Krinkelhoek in de jaren zestig gebouwd. Er is relatief weinig groen en er zijn weinig speelvoorzieningen. Met het Cruyff Court heeft de Krinkelhoek weer een nieuw voorziening voor de jeugd."

Sociaal veilige plek
De locatie aan de Brabantstraat is volgens Ivo Smit van de Cruyff Foundation een mooie locatie voor het Cruyff Court. "Het is midden in de wijk, waardoor het voor iedereen makkelijk bereikbaar is. En het oogt open waardoor het voor alle bewoners en voorbijgangers zichtbaar is. Zo wordt er een sociaal veilige plek gecreëerd waar jong en oud samenkomt en elkaar ontmoet. Dit is belangrijk, want het Cruyff Court is dé plek waar verschillende groepen elkaar ontmoeten en op een respectvolle manier met elkaar omgaan."

Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Ivo Smit: "Daarom willen we kinderen stimuleren om te bewegen met projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en de sportprojecten voor kinderen met een beperking. Elke week brengen we zo wereldwijd duizenden kinderen in beweging." 

De Johan Cruyff Foundation wordt gesteund door een aantal vaste partners: Nationale Postcode Loterij, AkzoNobel, Seacon Logistics, Unilever, COOP, Ten Cate, Cargill, People's Postcode Lottery, La Caixa en FC Barcelona.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox