Logo desleuteloss.nl


Foto: Shutterstock

Mondriaan College wordt Business-school met extra kansen voor ondernemende leerling

OSS - Het Mondriaan College wordt vanaf dinsdag 31 oktober naast een gewone school voor voortgezet onderwijs met mavo en havo ook een zogenaamde Business-school. Dat betekent dat de school de gebruikelijke dingen doet maar met extra mogelijkheden voor leerlingen die ondernemend willen (leren) denken.

Het Mondriaan College gaat de leerlingen helpen met leren boekhouden, ontmoetingen regelen met mensen uit het bedrijfsleven, bedrijven bezoeken, helpen bij het maken van businessplannen en het bedenken van startups. Met daarbij als extra component het sociaal ondernemen, omdat het Mondriaan College tegelijkertijd een start maakt als Fairtrade school in het kader van Oss als Fairtrade gemeente.

Leerlingen van het Mondriaan College krijgen met de nieuwe richting nieuwe, eigentijdse keuzes. Zij kunnen tijdens hun opleiding al een certificaat halen en later op het hbo bepaalde onderdelen overslaan. Verder vindt de school het belangrijk dat leerlingen ook een ondernemende houding krijgen. Het is meer dan alleen het maken van bedrijfsplannen. Het Mondriaan College richt zich op vaardigheden die leerlingen ten aanzien van ondernemen aangemeten krijgen, zoals initiatieven nemen en plannen presenteren.

Verder kunnen leerlingen ook opgaan voor het certificaat Elementair Boekhouden, waardoor ze de boekhouding van een midden-klein bedrijf mogen doen. Erg handig als de ouders zelf al een bedrijf hebben.

Tijdens een informatieavond van van het Mondriaan College krijgt de school dinsdagavond 31 oktober het certificaat van 'Vecon Business school'. Het Mondriaan is de enige school in de wijde omgeving met dit certificaat. Wethouder van Onderwijs Kees van Geffen onthult het bijbehorende naambord.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox