Logo desleuteloss.nl


Robotisering bij IBN Productie
Robotisering bij IBN Productie

Gratis sciencefictioboek 'Ik, Robot' bij de bieb tijdens Nederland Leest

OSS - De jaarlijkse campagne Nederland Leest, van 1 tot en met 30 november, heeft dit jaar het thema 'robotica'. Vanaf woensdag 1 november geeft de bibliotheek het boek Ik, Robot van Isaac Asimov cadeau aan alle lezers, zowel leden als niet leden van de bibliotheek. Bibliotheken in Oss en Bernheze houden zaterdag 11 en 18 november robottours langs bedrijven die gebruik maken van robottechniek.

Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen nu echt in grote getale. De campagne slingert de discussie aan of robots een zonnige toekomst vormen of juist het begin van het einde van de mens. Ik, Robot is een verzameling sciencefictionverhalen die de Amerikaanse schrijver en biochemicus Asimov tussen 1940 en 1950 publiceerde. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden, zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. 

Robottours in omgeving van Oss
Wie met eigen ogen wilt zien hoe hoe bedrijven in de regio gebruik maken van robottechniek, kan zich aanmelden voor de robottours die bibliotheken in de gemeenten Oss en Bernheze organiseren. Zij maken een busreis langs bedrijven in de regio die gebruik maken van robottechniek. De robottour in Oss wordt zaterdag 11 november twee keer gehouden: van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Start- en eindpunt is Bibliotheek Oss. De robottour in Bernheze is zaterdag 18 november van 09.30 tot 12.00 uur. Start- en eindpunt is Bibliotheek Nistelrode. Deelname kost 7,50 euro, aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

Meer berichten
Shopbox