Logo desleuteloss.nl


De opendeurdagen in november maken onderdeel uit van de Nationale Duurzame Huizen Route.
De opendeurdagen in november maken onderdeel uit van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route in regio Oss; trek je mooiste sokken aan

OSS - Bij zes duurzame woningen in Oss of omgeving staan zaterdag 4 en/of zaterdag 11 november de deuren open tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Eigenaren laten zien hoe ze hun huis duurzamer hebben gemaakt. Meer dan tienduizend bezoekers hebben de afgelopen vijf jaar de gelegenheid benut om huizen te bezoeken en tips ontvangen.

Bezoekers worden gastvrij ontvangen en kunnen vragen stellen over een warmtepomp, zonnepanelen, energieverbruik of natuurlijke materialen. Bezoekers doen ideeën op om zelf ook aan de slag te gaan. "In een paar uurtjes tijd hoor je veel waardevolle informatie", reageerde vorig jaar een bezoeker enthousiast.

Open deuren in regio Oss
In de omgeving van Oss zijn energiezuinige woningen te bezoeken in Macharen (Nul-op-de-meter woning, gasloos), in Berghem (ecowoning, gasloos, houtskeletbouw), in Oss (energiezuinig, energielabel C), in Oijen (nulenergiewoning, CO2-neutraal) en in Nistelrode (betonkernactivering, warmtepomp). Ook het huis van Janneke Verbruggen, die een jaar gratis mag wonen in een Nul-op-de-meter woning aan de Potgieterstraat is opengesteld. Alle specificaties lezen en aanmelden kan via duurzamehuizenroute.nl/oss

Tips voor bezoekers
Op de website van de Duurzame Huizen Route staan een aantal tips voor bezoekers om zich voor te bereiden op een bezoek. Per huis is het aantal plaatsen voor een bezoek verschillend. Inschrijven is verplicht en vol is vol. Plan je bezoek op tijd is het advies. "Schrijf je in voor maximaal twee huizen per dag, dat is het meest haalbaar qua tijd", vertelt Gerlies Schuit van de Duurzame Huizen Route. "Sommige mensen vinden het prettig dat bezoekers hun schoenen uitdoen dus vergeet niet je mooiste sokken aan te doen", zegt Gerlies lachend.

Lustrumjaar
Dit jaar is al het vijfde jaar op rij dat huiseigenaren in heel Nederland hun huis open stellen. Om dat te vieren wordt dit jaar de vlag gehesen in Harderwijk op de Veluwe waar de Nationale Duurzame Huizen Route is ontstaan. Dit gebeurt door de nationale klimaatambassadeur Dennis Straat, wethouder Pieter Teeninga van gemeente Harderwijk en huiseigenaar Henk van de Berg. In heel Nederland is een grote variatie van woningen te bezoeken variërend van monumentale panden tot nieuwbouw en gerenoveerde woningen.

De opendeurdagen in november maken onderdeel uit van de Nationale Duurzame Huizen Route. Een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen. De Duurzame Huizen Route is een initiatief van Majada V.O.F.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox