Logo desleuteloss.nl


Foto: Richard Zandberg

Cabaret doorbreekt taboe op angst en depressie

MEGEN - Cabaretier Marjolijn van Kooten trok de afgelopen twee seizoenen samen met bekende psychiater Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling 'Geen paniek', die ging over angst en depressie. Ze staat zaterdag 25 november met haar nieuwe show 'Ik zie de bui al hangen' op het podium bij gemeenschapshuis Acropolis in Megen.

Daar gaat Marjolijn verder met waar ze in 'Geen paniek' gebleven is. Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt... Geestige conferences afgewisseld met kleine liedjes die getuigen van een grote liefde voor taal, Hollandse nuchterheid en een scherp gevoel voor humor.

Van angst naar cabaret
Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. "Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is", aldus Van Kooten. Ze schreef eerder al het boek Schijtluis over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.

Kaarten voor de voorstelling 'Ik zie de bui al hangen' zijn à 15 euro per stuk te reserveren via mailadres kaartjes.acropolis@gmail.com.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox