Logo desleuteloss.nl


De SK487- AT3 City Boy is de eerste hybride mobiele kraan ter wereld. De deels elektrische kraan is ontwikkeld voor een stedelijke omgeving, waar milieueisen steeds strenger worden.
De SK487- AT3 City Boy is de eerste hybride mobiele kraan ter wereld. De deels elektrische kraan is ontwikkeld voor een stedelijke omgeving, waar milieueisen steeds strenger worden.

Osse Spierings Mobile Cranes bouwt als eerste hybride kraan

OSS - De Osse kraanfabrikant Spierings Mobile Cranes heeft als eerste ter wereld een hybride mobile hijskraan gebouwd. Deze zogenoemde City Boy is volledig elektrisch aangedreven, waardoor hij zonder uitstoot of geluid zijn werk kan doen en de stad in en uit rijden. Alleen op de snelweg maakt hij gebruik van een kleine dieselmotor.

De revolutionaire innovatie wordt donderdagavond 16 november aan zo'n duizend internationale gasten gepresenteerd tijdens de jaarlijkse SpieringsSummit. Het grote publiek kan zaterdag 18 november de nieuwe kraan bekijken tijdens de Open Dag.

Dertig jaar geleden ontwikkelde het bedrijf uit Oss als eerste een mobiele hijskraan door een gebruiksvriendelijke torenkraan op een compacte truck te zetten. De fabrikant groeide hiermee uit tot marktleider en de mobiele Spierings-kranen worden inmiddels in meer dan vijfentwintig landen in Europa, Azië en Afrika gebruikt door alle grote kraan- en bouwbedrijven. In 2018 verwacht Spierings zijn duizendste kraan te leveren.

Accu en netstroom
De SK487- AT3 City Boy is de eerste hybride mobiele kraan, speciaal ontwikkeld voor een stedelijke omgeving waarin milieueisen steeds hoger en werkruimtes steeds beperkter worden. De onderwagen wordt volledig elektrisch aangedreven en is voorzien van een lithium-ion accupakket. Hierdoor kan de kraan moeiteloos naar de plaats van bestemming rijden, zonder gebruik te maken van een verbrandingsmotor. Op de hijslocatie kan de kraan eenvoudig aan het netstroom worden aangesloten. Op deze manier kan hij volledig emissievrij werken en wordt het geluid tot een minimum beperkt. Als er geen stroom aanwezig is, kan de City Boy zelfs enkele uren enkel op zijn eigen accupakket hijsen.

Banenmarkt
Spierings hoopt de wereld nog verder te kunnen veroveren met deze revolutionaire kraan en is daarom op zoek naar gedreven technische medewerkers. Om kennis te kunnen maken met de techneuten van de toekomst organiseert Spierings een banenmarkt tijdens de open dag, zaterdag 18 november tussen 10.00 en 17.00 uur. Tijdens deze banenmarkt kan men kennismaken met medewerkers, de werkplaats en natuurlijk de kranen van Spierings Mobile Cranes.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox