Logo desleuteloss.nl


Het bestuur van Arboretum Geffen, met vlnr: penningmeester Coen Hendrikx, Marij van der Leest, Gonnie Konings, secretaris Anita Walraven, Jan-Hein Stadhouders en voorzitter Harry Peters.
Het bestuur van Arboretum Geffen, met vlnr: penningmeester Coen Hendrikx, Marij van der Leest, Gonnie Konings, secretaris Anita Walraven, Jan-Hein Stadhouders en voorzitter Harry Peters.

Vers aanwas in Geffens bomenpark

GEFFEN - Op bomenpark Arboretumin Geffen is zondag 19 november de zevende Boomplantdag. Dan worden er achttien nieuwe bomen geplant, wat het totaal op 69 stuks brengt. Voor de Boomplantdag van februari 2018 zijn nog zes bomen gereserveerd en daarmee zit het terrein vol.

De bestuursleden van Stichting Arboretum & Natuurbeleving Geffen zijn dan ook zo trots als een pauw. "Op de betrokkenheid van alle Geffenaren, die het belang zien van dit prachtige, groene belevingspark, en die op allerlei manieren hun steentje bijdragen. Ook de betrokkenheid van oud-Geffenaren en andere omwonenden in de gemeente Oss, waarvan we regelmatig een schouderklopje of compliment mogen ontvangen", zegt voorzitter Harry Peters. "Het doet ons goed, want ondanks de drukke agenda's van de bestuursleden, wordt er hard gewerkt om alle activiteiten rond te krijgen. Het is fijn dat we daarbij zoveel steun mogen ontvangen vanuit de kern. De afgelopen weken heeft de opening van het Huisje-Boompje-Beestje pad plaatsgevonden en is de Totempaal geplaatst die deze zomer door de Kunstkring Geffen is vervaardigd." Ook via de Rabo Clubkascampagne heeft Arboretum steun gevonden; 244 bankleden stemden een bedrag van 1.098 euro bij elkaar. Met dat geld wil het bomenpark houten banken plaatsen.

Arboretum Geffen FASE 2
Bovengenoemde zaken zijn de zichtbare activiteiten. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan 'Arboretum Geffen FASE 2'. Bestuurslid Gonnie Konings maakte een visuele opzet van de plannen die het bestuur nog zou willen uitvoeren. Vorige week zijn deze plannen toegelicht en besproken bij de gemeente. "Onze grootste zorg ligt natuurlijk bij het feit dat wij uitbreiding van het terrein nodig hebben om deze plannen te realiseren. Heel graag willen wij een grote bijdrage leveren aan het bewerkstelligen van De Groene Long langs de A59. Ons enthousiaste team staat te popelen om aan de slag te kunnen. Wij hopen dan ook op een positieve uitslag van de gemeente Oss om hieraan bij te kunnen dragen", aldus de voorzitter.

Eerbetoon
Wie de boomplantdag bij Arboretum Geffen wil meebeleven is vanaf 09.30 uur welkom op het lager gelegen terrein op het Arboretum aan de Kerkesteeg. De officiële opening is om 09.45 uur en om 10.00 uur wordt de Willibrordbrug geopend. Dat is een eerbetoon aan de in april van dit jaar overleden vrijwilliger en vriend van Arboretum Willibrord de Veer. Na die openingen worden de bomen geplant.

Kom op de fiets
De organisatie achter de boomplantdag vraagt of bezoekers lopend of met de fiets willen komen. Wie toch met de auto komt, kan parkeren aan de overzijde van de Kerkesteeg, op het parkeerterrein van Drukkerij Wihabo. Wie niet goed ter been is of iemand wil afzetten op het Arboretum, kan via de Weverstraat naar het Arboretum rijden, om daarna de auto te parkeren bij Drukkerij Wihabo.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox