Logo desleuteloss.nl


Foto: Martine de Klein

Leo Spierings koninklijk onderscheiden

OSS - Leo Spierings van Spierings Mobile Cranes is donderdag 16 november benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Wobine Buijs reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het 30-jarige bestaan van het bedrijf, dat onlangs 's werelds eerste hybride mobiele kraan presenteerde.

De heer Leo Spierings wordt onderscheiden voor zijn inzet als uitvinder en innovator van mobiele torenkranen. Zijn bedrijf is uitgegroeid tot marktleider in Europa en belangrijk voor werkgelegenheid in de regio. Daarnaast is er veel waardering dat de heer Spierings zijn kennis deelt met studenten en kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Uitvinder en vernieuwer
Techniek, snelheid en kranen zijn 'sleutelwoorden' die op Leo Spierings van toepassing zijn. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in deze combinatie. Na zijn HTS studie werkte hij bij twee bedrijven. Op 16 april 1987 richtte hij zijn bedrijf Spierings Kranen op, tegenwoordig Spierings Mobile Cranes; daar kon hij zijn eigen ideeën uitvoeren, iets wat bij eerdere werkgevers niet lukte. Zo ontwikkelde hij een kraan op wielen, wat zorgde voor zijn internationale doorbraak. Inmiddels hebben ruim achthonderd kranen hun weg gevonden naar 21 landen in Europa, Azië en Afrika.

De heer Leo Spierings blijft bezig met innovatie. Bij het 30-jarig bestaan van het bedrijf presenteert Spierings Mobile Cranes de City Boy, een hybride mobile hijskraan die op elektriciteit rijdt en zonder uitstoot van schadelijke stoffen in de bebouwde kom rijdt. Voor vervoer over de snelweg heeft de City Boy een diesel motor.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox