Logo desleuteloss.nl


Regiowinnaars uit het hele land streden dinsdag 21 november om de titel Clubheld van het Jaar 2017 en de hoofdprijs van 10.000 euro. De feestelijke avond wordt gehouden bij de KNVB in Zeist. Een vakjury zal uiteindelijk bepalen wie met de eer mag strijken. Wie er won, was tijdens het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Foto: Yoerak van Voorst
Regiowinnaars uit het hele land streden dinsdag 21 november om de titel Clubheld van het Jaar 2017 en de hoofdprijs van 10.000 euro. De feestelijke avond wordt gehouden bij de KNVB in Zeist. Een vakjury zal uiteindelijk bepalen wie met de eer mag strijken. Wie er won, was tijdens het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Foto: Yoerak van Voorst (Foto: Yoerak van Voorst)

Tiny Heijmans is clubheld van Brabant én Nederland

GEFFEN - Tiny Heijmans (51) is bijna 25 jaar bestuurslid van voetbalvereniging Nooit Gedacht uit Geffen. Hij is de regionale clubheld van Brabant geworden met 563 stemmen. Op een bijeenkomst in Zeist is Heijmans dinsdag 21 november ook uitgeroepen tot de landelijke Clubheld. Daarmee strijkt hij voor Nooit Gedacht 10.000 euro op. Tiny woont met zijn gezin in Heesch, maar als geboren Geffenaar blijft hij zijn club Nooit Gedacht eeuwig trouw.

Door Yoerak van Voorst

Tiny Heijmans is in 1972 op zesjarige leeftijd gaan voetballen bij Nooit Gedacht. Na de jeugd heeft hij tot z'n 45e jaar gevoetbald. Tiny trad in 1993 toe tot het bestuur. In het begin waren de werkzaamheden vooral hand- en spandiensten, daarna volgde een aantal jaren als wedstrijdsecretaris. Nu heeft Tiny de sponsorcommissie en de activiteitencommissie in zijn takenpakket.

Fluiten
Op 15-jarige leeftijd heeft Tiny de scheidsrechterscursus gevolgd in Heesch. Een jaar later floot hij als 16-jarige wedstrijden bij de senioren. Wel dichtbij, want het moest met de fiets bereikbaar zijn. Hij heeft drie jaar voor de KNVB gefloten. Sinds drie jaar is Tiny assistent-scheidsrechter van het eerste elftal van Nooit Gedacht. "Binnen het bestuur zijn we de activiteiten gaan opwaarderen", vertelt Tiny. De binding van de jeugd met de club was het speerpunt."

'Tekort dreigt'
De bekendste activiteit die Tiny Heijmans georganiseerd heeft is het Ruud van Nistelrooij E en F toernooi. "Een groot voetbaltoernooi waar honderd teams uit het hele land aan deelnemen. De laatste jaren merken we dat er een tekort dreigt voor het draaien van materiaaldiensten en leiders voor lagere teams. Dat willen we aanpakken door het organiseren van activiteiten voor oudere leden, zoals wandelvoetbal en 7-tegen-7-voetbal. Op die manier worden die leden wellicht enthousiast gemaakt om iets voor de club te gaan doen."

De 10.000 euro moet volgens Tiny besteed worden aan de waardering van vrijwilligers: "Het verbeteren van de binding tussen de leden en de vereniging moet ertoe bijdrage dat er meer vrijwilligers geworven worden. De aandacht moet vooral liggen in het behoud."

Vrijwilliger van het jaar
Het koesteren van vrijwilligers staat hoog in het vaandel bij Nooit Gedacht. Nadat Tiny is getrouwd is hij naar Heesch verhuisd, maar hij is altijd bij Nooit Gedacht gebleven. Vele keren per week fietste hij naar Nooit Gedacht. Vaak voor een vergadering maar ook om de helpende hand uit te steken. Zeven jaar geleden is Tiny uitgeroepen tot eerste vrijwilliger van het jaar van Nooit Gedacht. Dat is voor hem een persoonlijk hoogtepunt geweest. Zus Ans de Poot is vorige jaar vrijwilliger van het jaar van de gemeente Oss geworden. Het lijkt, wat dat betreft, in de genen te zitten van de familie Heijmans.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox