Logo desleuteloss.nl


Onder grote belangstelling van (lokale) pers begonnen de jongste voetballertjes van Berghem Sport, uiteraard in het blauw/geel, met de bouw van het nieuwe clubhuis. Daarmee komt na 4 jaar voorbereiding een nieuw clubhuis voor de voetbalclub steeds dichterbij. Foto: Han Jansen
Onder grote belangstelling van (lokale) pers begonnen de jongste voetballertjes van Berghem Sport, uiteraard in het blauw/geel, met de bouw van het nieuwe clubhuis. Daarmee komt na 4 jaar voorbereiding een nieuw clubhuis voor de voetbalclub steeds dichterbij. Foto: Han Jansen (Foto: Han Jansen)

F'jes luiden bouw nieuw clubhuis in

BERGHEM - Het was woensdag 15 november feest op De Koppelsteeg aan de Osseweg, want daar ging de eerste schop de grond in waarmee het startschot werd gelost voor de bouw van het nieuwe clubhuis van voetbalclub Berghem Sport. De jongste lichting voetballertjes (m/v) mocht voorzien van helm en schep fanatiek aan de slag, daarbij geholpen door wethouder Kees van Geffen, die voor de gemeente sport in zijn portefeuille heeft; het werd een vrolijke happening.

Door Han Jansen

De kantine zat om kwart over drie vol met (bestuurs)leden, oud-voorzitters van de club en andere genodigden toen voorzitter Gerard Broers het woord nam en het belang van de nieuwe accommodatie voor de gemeenschap aangaf. De start van het project, waarvoor de financiële hulp van gemeente, sponsors en de eigen leden nodig was, begon 4 jaar geleden en in die tijd is een nieuw hoofdveld (kunstgras) aangelegd en zijn de nieuwe grasvelden onlangs ingezaaid. De elftallen zijn dan ook de afgelopen jaren regelmatig te gast geweest bij Schadewijk. Door de groei van Berghem door de bouw van de wijk Piekenhoef is ook het aantal leden fors toegenomen en dat bestand is gegroeid naar ruim duizend leden.

Wandelvoetbal en andere sporten
Broers: "Naast de revitalisering van het complex met straks 4,5 velden en een modern en ruim clubhuis hebben we ook nieuwe vormen van voetbal geïntroduceerd, zoals 7-tegen-7 voor senioren en wandelvoetbal, maar ook andere sporten als fitness, tafeltennis, bootcamp en strandvolleybal, allemaal bedoeld om meer sociale accenten te ontwikkelen."

Sportminnende visie
Broers prees de geweldige inzet en bereidheid van leden en vrijwilligers om acties op te pakken en geld in te zamelen en was tegelijkertijd erg blij met de betere sportminnende visie binnen het gemeentebestuur: "Het project Koppelsteeg is toekomstgericht en duurzaam ingericht voor jong en oud, maar ook voor oud en nieuw Berghem!".

Daarna trok het gezelschap, voorafgegaan door de jongste sporters, naar de bouwplaats, waar de openingshandeling werd verricht door wethouder Van Geffen, omgeven door de kinderen in het bekende geel/blauw van de club met bouwhelm en schep. Niet al het zand kwam terecht waar het naar toe moest, maar daar maalde niemand om; de aanwezige ouders zullen die avond naast de enthousiaste verhalen van hun kind vooral veel zand hebben moeten verwijderen uit kleding en schoeisel.

Wethouder Van Geffen had tenslotte grote waardering voor de onderlinge samenwerking en voor de acceptatie en het geduld van de buren uit de omgeving.

Meer berichten
Shopbox