Logo desleuteloss.nl


Foto: Hugo van der Zande
Kijk naar Toen

Pootje baden

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die er achter schuil gaan. Die willen we lezen! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Laat het ons weten en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met De Sleutel. Reageren kan via www.bhic.nl, bel (073) 6818500 of mail via kijknaartoen@bhic.nl.

HERPEN - Er is nu een restaurant bij, en in 2007 kwam er zelfs een beweegbaar dak overheen. Sjiek hoor! Maar deze foto is van rond 1975 en is waarschijnlijk gemaakt toen zwembad De Kriekeput werd gegraven. Dit is het échte werk! We hebben modder, we hebben zand, er ligt een grote plas water en er staat een knoepert van een dragline grommend te graven. Zeg nou zelf: voor een avontuurlijk jongetje van een jaar of 10-12 wordt het toch nooit meer beter dan dit?

Op dit plaatje staat dan ook een clubje van die knullen vol belangstelling en uiterst deskundig toe te kijken hoe het werk vordert. De knaap uiterst rechts lijkt zelfs al een opgerolde handdoek bij zich te hebben, klaar om straks als eerste in de plas te duiken. Wie herkent zichzelf hier of kan ons meer vertellen over deze foto? Deel je kennis! Reacties graag via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via www.bhic.nl/herpen. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar de website www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Meer berichten
Shopbox