Logo desleuteloss.nl


Tanja Bukman is erg blij met de terugkeer van Ruw'Art naar 'hun' pand aan de Houtstraat 19 in Oss. Met de andere leden is ze bezig met een eerste indeling van Ruw'Art 2.0. "Met meer openheid en transparantie."
Tanja Bukman is erg blij met de terugkeer van Ruw'Art naar 'hun' pand aan de Houtstraat 19 in Oss. Met de andere leden is ze bezig met een eerste indeling van Ruw'Art 2.0. "Met meer openheid en transparantie." (Foto: Henk Ruurda)

Ruw'Art 2.0 open "Daar word ik nou helemaal blij van!"

OSS - "We vinden het fantastisch dat Ruw'Art opnieuw kan beginnen op de hoek van de Houtstraat!" Tanja Bukman is enthousiast. "We merken dat ook aan de reacties van voorbijgangers. Een mevrouw die ons bezig zag met inrichten kwam naar me toe en zei: 'Daar word ik nou helemaal blij van!'".

Door Henk Ruurda

Met de andere leden van de inrichtingscommissie is Tanja druk bezig met een eerste indeling van Ruw'Art 2.0. De bouwhekken die tijdelijk stonden opgeslagen in de Pauluskerk zijn weer terug er staat een stoere tafel te leen van een vriend van Ruw'Art. "Hartstikke bedankt ook, Frank Jansen van de Pauluskerk voor de gastvrijheid die we hebben genoten en Kringloopbedrijf Oss voor de kasten, stoelen en tafels die ze voor ons hebben uitgezocht en ter beschikking gesteld! Geweldig!"

Anders aangepakt
Ruw'Art is eigenlijk maar een paar maanden weg geweest. Tanja: "Zodra Fietsenwinkel.nl er weer uit was en bleek dat de eigenaar van het pand ons weer terug wilde, hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We besloten het iets anders aan te pakken. Meer openheid en transparantie, zodat iedereen optimaal aan bod kan komen. En meer variatie, niet te lang dezelfde schilderijen en beelden laten zien. Geen bouwhekken meer voor alle ramen, want dat sluit te veel af."

"De ruimte is nu verdeeld in gelijke delen", vervolgt Tanja, "met een atelier en expositieruimte voor telkens drie of vier kunstenaars. Iedereen is vrij zijn eigen indeling te maken, als het maar en beetje netjes blijft. Daarnaast willen we weer andere kunstenaars de gelegenheid geven een maand lang werk bij Ruw'Art te exposeren. Dat was bij Ruw'Art 1.0 een succes!"

Pop-up store
Het nieuwe toverwoord is pop-up store. Tanja: "Dat is een nieuwtje. We hebben contact met kunstenaars die graag een ruimte willen huren binnen ons pand om daar voor een bepaalde tijd aan het werk te gaan en te laten zien wat ze maken. We hopen dat dat veel belangstelling trekt!" "De Stichting Ruw'Art bestaat uit veertien beeldhouwers, tekenaars, schilders, fotografen en keramisten. Heel gevarieerd dus, maar we zijn wel steeds op zoek naar vernieuwing. Als je mee wilt doen, kun je dat tijdens de openingsuren melden bij de dan aanwezige leden.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox