Logo desleuteloss.nl


Wim Vollenberg (71) uit Megen runt sinds drie jaar de koffiegroothandel Allora Caffè aan de Pastoor Bloemstraat in Oss. Daar is hij min of meer toevallig ingerold. Aan stoppen denkt hij nog niet: "Nee joh, voorlopig is het veel te leuk". Foto: Dick Hubertus
Wim Vollenberg (71) uit Megen runt sinds drie jaar de koffiegroothandel Allora Caffè aan de Pastoor Bloemstraat in Oss. Daar is hij min of meer toevallig ingerold. Aan stoppen denkt hij nog niet: "Nee joh, voorlopig is het veel te leuk". Foto: Dick Hubertus (Foto: Dick Hubertus)

Bij Wim zit ondernemen in het bloed

Wim Vollenberg uit Megen is 71 jaren jong. Veruit de meeste mensen van zijn leeftijd zijn dan al lang gestopt met werken. Wim moet er niet aan denken. Hij vertelt: "Mensen zeggen zo vaak tegen me: Schei er toch mee uit, ga lekker genieten. Maar ondernemen, dat is voor mij genieten, het is een feest, het contact met veel verschillende mensen, dat vind ik keileuk".

Door Dick Hubertus

Megen/Oss - Wim Vollenberg zit op zijn praatstoel in de ruime woonkamer van zijn mooie huis aan de rand van Megen. Hij heeft een prachtig uitzicht over de weilanden en de dijk. Als directeur-eigenaar van koffiegroothandel Allora Caffè wordt het interview regelmatig onderbroken door zakelijke telefoontjes die hij even moet afhandelen.

Sinds drie jaar runt Wim met vijf medewerkers, waaronder twee gecertificeerde barista's, het bedrijf aan de Pastoor Bloemstraat in Oss. Het gaat om een koffiegroothandel voor bedrijven, horeca en thuis. Wim importeert het exclusieve Italiaanse koffiemerk Costadoro, heeft een proeflokaal en runt er een winkel in koffiemachines: de Jura Premium Store waar de gelijknamige Zwitserse apparaten uit het hogere segment worden verkocht.

Wim: "Ik heb altijd in de verzekeringsbranche gewerkt. In '92 kocht ik mijn eerste beleggingspand in Nijmegen, onder andere om mijn dochter Femke onderdak te verschaffen in verband met haar studie. In '96 ben ik gestopt met mijn verzekeringswerk en doorgegaan met de huizen. Dat heb ik 13 jaar gedaan, ik leefde als god in Frankrijk, had veel vrije tijd en reparaties deed ik vaak zelf. Voor mijn gevoel was ik van mijn 50e tot mijn 63e met pensioen.

Alleen met baristadiploma
Bij toeval ben ik in de koffiebranche beland. Ik investeerde in een koffiegroothandel. De enige bemoeienis had ik met één vergadering per maand. De eigenaren kregen echter yuppie-ideeën en de zaak ging failliet. Zij importeerden al het Italiaanse koffiemerk dat ik nu verkoop. Ik dacht: ik kan wel gaan zitten janken, maar dat helpt niet. Ik heb toen besloten om voor mezelf te beginnen en heb Italië benaderd om het importeurschap over te nemen. Dat kon echter alleen als ik een baristadiploma had. Bij toeval kwam ik toen in contact met Stephan van Daal die gediplomeerd barista is en er voor in was om bij mij in dienst te komen. En zo is het begonnen. Aan de Pastoor Bloemstraat hebben we het voormalige bedrijfspand van poelier Van de Camp opgeknapt en om de hoek aan de Geurdenhof de Jura Premium Store kunnen vestigen. De buurt was er blij mee want een stukje verloedering behoorde tot het verleden".

'We draaien lekker'
Nadat Mieke, de vrouw van Wim, de kopjes nog eens vol geschonken heeft vervolgt hij: "We draaien lekker. Onze klanten komen vooral uit Brabant en de Randstad. We hebben ook voetbalclubs als klant zoals PSV. , NAC en FC Oss. Het leukste aan mijn werk vind ik het financiële gedeelte en het netwerken. En of ik aan stoppen denk? Nee joh, voorlopig is het veel te leuk."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox