Logo desleuteloss.nl


Foto: Irma van Schaijk

Schrijven voor vrijheid; marathon brieven pennen voor Amnesty

OSS - Amnesty International houdt zondag 10 december haar Schrijfmarathon in de Osse bibliotheek. Daar kan men massaal brieven schrijven voor mensen die in de ogen van Amnesty onrecht wordt aangedaan. In de bibliotheek aan de Lievekamplaan in Oss worden op zondag 10 december tussen 13.00 en 16.00 uur brieven en kaarten geschreven. Stadsdichter Kitty Schaap opent de marathon.

Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis.

Tijdens de vorige Schrijfmarathon werd in Nederland 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden 4,7 miljoen brieven, handtekeningen en WhatsApp'jes verstuurd.

reageer als eerste
Meer berichten




Shopbox