Logo desleuteloss.nl


Vanwege de staking kwam er geen brug tussen Megen en Appeltern en is een pontje het aangewezen vervoersmiddel.
Vanwege de staking kwam er geen brug tussen Megen en Appeltern en is een pontje het aangewezen vervoersmiddel.

Vraag 2 van de Osse Kwis in De Sleutel: staken

OSS - Staken is een verworven arbeidsrecht. Al jaren zijn er in Oss niet echt meer grote stakingen geweest. We kunnen eigenlijk wel stellen dat staken anno 2017 een beetje uit de mode is geraakt. Wellicht hebben we de meeste doelen wel bereikt. Dat een staking ook grootse plannen van een gemeente en provincie kan dwarsbomen, klinkt bizar maar is voor Oss helaas werkelijkheid geworden.

Al sinds 1968 is een brug bij Megen, om verbinding te maken met het Land van Maas en Waal, het onderwerp van gesprek. Oss was hier groot voorstander van maar ook de dorpen en steden in het Land van Maas en Waal, die nogal op het Osse centrum georiënteerd zijn, zouden hier erg blij van worden, laat staan de middenstanders in het Osse centrum. Maar helaas tot op heden mag het nog niet zo zijn. Ook na de aanpassingen van de N329 laait de discussie weer op. Echter het lijkt wel of de gemeente Oss zich niet wil branden aan het dossier. Ook diverse raadsleden en provinciebestuurders uit Gelderland hebben aan het idee al regelmatig hun vingers gebrand, waaronder zelfs in 2007 nog een CDA-fractievoorzitter uit Beuningen.

Echter in 1982 was het bijna zover. Op een haar na is het hele plan uiteindelijk niet doorgegaan, en dit komt, u raadt het al, door een staking van een partij die er ogenschijnlijk niets mee van doen had.

Vraag van deze week
Nu is de vraag van deze week. Bij welk bedrijf was een staking de oorzaak dat er geen brug is gekomen tussen Megen en Appeltern?

Meer berichten
Shopbox