Leden van Kiwanisclub Oss  en en Uden-Veghel overhandigen de jaarlijkse donatie aan Anne van den Berg van Bernhoven.
Leden van Kiwanisclub Oss en en Uden-Veghel overhandigen de jaarlijkse donatie aan Anne van den Berg van Bernhoven.

Kiwanis maakt een speeltuin van nieuwe kinderafdeling Bernhoven

OSS/UDEN - De serviceclubs Kiwanis in Oss en Uden-Veghel hebben de kinderafdeling van ziekenhuis Bernhoven voor 20.000 euro aangekleed met speeltoestellen en tablets, zodat de kinderen even kunnen ontsnappen een de ziekenhuissfeer en het ziek zijn. Daarbij ondersteunen de Kiwanisclubs het ziekenhuis met een jaarlijkse bijdrage voor onderhoud.

Enige jaren geleden besloten de Kiwanisclub Uden-Veghel en Kiwanisclub Oss om geld in te zamelen via allerlei acties om te komen tot de financiering van een gezamenlijk project bestemd voor het nieuwe ziekenhuis.

Kiwanis is als serviceclub wereldwijd actief en heeft als belangrijkste doelstelling om zich in te zetten voor de belangen van kinderen. Daarmee doen de clubs eer aan hun slogan 'We serve the children of the world'.

Vandaar dat de leden van beide Kiwanisclubs ervoor gekozen hebben om de kinderafdeling van het nieuwe ziekenhuis een extra dimensie mee te geven in de inrichting ervan. Een bedrag van 20.000 euro werd geschonken aan het ziekenhuis om daarmee zelf de kinderafdeling in te richten. Omdat er maar weinig speelgoed voorhanden was, kon met de gelden van Kiwanis extra aandacht gegeven worden aan de inrichting van de kinderafdeling.

Spellen en iPads
Het geld is bijeengebracht met projecten als een golfdag, wijnverkoop en de verkoop van de Osse Broeder. De 20.000 euro is via een werkgroep verdeeld over de wachtkamer en de speelkamer. In de wachtkamer zijn in de muur spellen voor de jongere kinderen geplaatst. Voor de oudere kinderen is er een tafel met iPads.

Voor de kleine bedlegerige kinderen is er een speelhuis gerealiseerd en zijn een aantal speeltoestellen ingebouwd in tafels. De Kiwanisclubs hebben de afspraak gemaakt om nog drie jaar na de opening van het ziekenhuis een deel van het geld te besteden aan noodzakelijk onderhoud. Zo werd de kinderafdeling een plek waar kinderen, samen met hun ouders en broertjes of zusjes kunnen samenzijn en spelletjes spelen met de spelmaterialen, zodat de kinderen even weg zijn uit de ziekenhuissfeer en vergeten dat ze ziek zijn.

Door Tjeu Smits en Jurriën van der Veer van Kiwanisclub Oss en Lodewijk Franssen en Harry Veendrick van Kiwanisclub Uden-Veghel werd de jaarlijkse donatie overhandigd aan Anne van den Berg van de kinderafdeling van ziekenhuis Bernhoven.

Meer berichten
Shopbox