Voormalig Hotel Luijk op de hoek van de Bram van den Berghstraat en de Spoorlaan.
Voormalig Hotel Luijk op de hoek van de Bram van den Berghstraat en de Spoorlaan. (Foto: René van Sijes)
Osse Kwis

Vraag 3 van de Osse Kwis in De Sleutel: Hotels in Oss

OSS - Oss heeft al jaren hotels. Zo hebben we nu hotel De Weverij met hun geweldige restaurant dat een Michelin ster heeft en wat dacht je van het City hotel, waar menig artiest gelogeerd heeft en waar je ook voortreffelijk kunt eten. We hebben ook nog een hotel in de bossen waar je zelfs ook kunt bowlen, namelijk hotel De Naaldhof. Zij hebben zelfs het aantal kamers nog aardig uitgebreid laatst.

Velen zullen ook wel ooit gehoord hebben van voormalig hotel Van Alem of hotel Govaert, welke bij de vorige eigenaar Het Anker heette en tevens het oudste bekende hotel in Oss. Deze beide hotels zijn er niet meer maar waren bekend in de wijde omgeving.

Oss ontwikkelde zich als een industriestad en dus kwamen er steeds meer zakenmensen naar Oss en hadden dan een verblijf nodig voor de nacht. Het vervoer was nog niet van dien aard dat reizen heel snel ging dus vandaar dat vaak een overnachting nodig was en hierdoor groeide het aantal kamers snel. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds vele hotelkamers die vaak gereserveerd worden door zakenmensen. Voor een vanaf prijs van € 65 kun je in Oss vandaag de dag al een heerlijk nachtje slapen.

Eén keer (en tevens de laatste keer) heeft er zelfs iemand van de Oranjes in Oss geslapen.

De vraag van deze week:
De vraag is in welk hotel heeft deze Koninklijke persoon geslapen en op welk kamernummer maar wellicht nog belangrijker, wie was deze persoon?

Meer berichten
Shopbox