Weekmarkt
Weekmarkt (Foto: WJ Monsieurs)

Nieuwe marktopzet lijkt vruchten af te werpen

OSS - De gemeente Oss gaf in september 2017 de dinsdagmarkt een nieuwe opzet. De gemeente trekt nu voorzichtig de eerste conclusies; het lijkt er volgens Oss op dat de markt weer groeit qua bezoekers en marktkramen.

De markt is dit najaar in een aantal opzichter veranderd. Vroeger stonden de kraampjes van food en non-food samen op het Eikenboomgaardplein. In de nieuwe opstelling staan ze apart. Op het Eikenboomgaardplein staan nu alle kraampjes met eten, de non-food kraampjes staan in het centrum verdeeld over Terwaenen en de Heuvel.

De kraampjes zijn zo opgesteld dat de voorkant richting de winkel staat. Zo komen de bezoekers van de markt ook sneller in de winkels. De dinsdagmarkt is nu tot 14.00 uur. Dat is anderhalf uur langer dan eerst.

Langer op de markt
Markmeester Roos Garcia merkt dat er meer mensen naar de markt komen: "Ik loop zelf graag tijdens de markt rond om wat praatjes te maken met de bezoekers en ik merk dat ze erg positief zijn over de veranderingen. De meeste bezoekers lopen een rondje. Ik kom ze dan twee keer tegen! Ze blijven langer gezellig op de markt dan vroeger. We vonden dat de markt ook wat levendiger mag zijn. Het is nu meer een echte markt."

Ook de kooplieden zijn over het algemeen zeer tevreden. over de veranderingen van de dinsdagmarkt. "Het is een klein beetje wennen met een nieuwe plek. Maar het is drukker op de markt en daar zijn we natuurlijk blij mee."

Meer berichten
Shopbox