Buurtbewoners aan het werk in de Hotspot. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oss, de organisatie 'Buurt en Cultuur', het Oranjefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Waterschap Aa de Maas. Meer informatie over het project staat op   de website www.vanmenstotmensheihoek.nl. Foto: Henk Ruurda
Buurtbewoners aan het werk in de Hotspot. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oss, de organisatie 'Buurt en Cultuur', het Oranjefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Waterschap Aa de Maas. Meer informatie over het project staat op de website www.vanmenstotmensheihoek.nl. Foto: Henk Ruurda (Foto: Henk Ruurda)

Hotspot; nieuw ontmoetingspleintje aan de Heischouw

OSS - In samenwerking met de gemeente Oss heeft de bewonersgroep 'Van Mens tot Mens' Heihoek het bestaande plantsoentje aan de Heischouw / hoek Bosschepad omgetoverd tot een klein Frans ontmoetingspleintje, een zogenaamde Hotspot. Met een jeu-de-boulesbaan, en straks een kleurrijke hinkelbaan.

Door Henk Ruurda

Het is heerlijk open winterweer op zondag 17 december. De regen is opgehouden, het zonnetje schijnt en de sneeuw die een week geleden nog spelbreker was is in geen velden of wegen meer te zien. Op de Hotspot aan de Heischouw staat een feesttent en een Keet van 'Keten bij de buren'. Er is Gluhwein, koffie, heerlijke snert en versgebakken oliebollen. Vanuit de omliggende straten zijn een heleboel buurtbewoners afgekomen op de uitnodiging van de bewonersgroep 'Van Mens tot Mens' om bij de opening van het ontmoetingsplein aanwezig te zijn.

'Het ziet er nu al prachtig uit'
Iedereen is enthousiast over de zogenaamde Hotspot. Het ziet er ook allemaal heel gezellig uit. Tonnie Roelofs van de bewonersgroep vertelt: "We hadden deze zondag eigenlijk gepland om ook de nieuwe hinkelbaan te openen. Dat is niet helemaal gelukt, want vanwege de winterse weersomstandigheden van de afgelopen weken lagen de werkzaamheden even stil. We hebben met een groep van twaalf mensen keihard gewerkt om een jeu-de-boulesbaan aan te leggen, het plantsoen te herbeplanten en te betegelen waar dat nodig is. Het ziet er nu al prachtig uit. Alleen de vakken met cijfers van de hinkelbaan konden we niet gerealiseerd krijgen. Die lijnen moeten worden ingebrand en dat lukt niet bij vriesweer."

Beeld uit boom
Twee leden van het Genootschap voor Beeldende Kunst Oss wonen vlak bij de hotspot. Jules van de Kolk maakt houtsculpturen. Hij gaat samen met GBKO-lid Riet Mulders, een bijna buurvrouw van hem, een kunstwerk realiseren voor het ontmoetingsplein. De gemeente Oss heeft de afgelopen week een boomstam van 3 meter afgeleverd en die gaan Jules en Riet samen bewerken. Riet: "De beelden die Jules vervaardigt uit boomstammen zijn geweldig en vaak heel boeiend van vorm. Ik vind het een eer om samen met hem een beeld te gaan maken voor ons plein."

Als de hotspot aan het Bosschepad/Heischouw een succes wordt, volgt op termijn ook een aanvraag voor een hotspot aan de Angoralaan/Heischeutstraat. Deze en andere plannen hebben ten doel een leefbare wijk na te streven met diverse ontmoetingsactivteiten voor jong en oud. Roelofs: "Wij denken dat we op die manier een sociaal netwerk kunnen creëren om elkaar zo nodig te helpen!"

Meer berichten
Shopbox